Ελλάδα

«Ποδαρικό» στη συμπρωτεύουσα έκανε ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης

«Ποδαρικό» στη συμπρωτεύουσα έκανε ο πρώτος συρμός του μετρό Θεσσαλονίκης

A-
A+
15/05/2019 | 9:59

Το βράδυ της Τρίτης… διανυκτέρευσε στο Κλειδί Ημαθίας, και το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε με δυο μεγάλες νταλίκες στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Εκεί, σύμφωνα με το rthess.gr, θα συναρμολογηθεί ώστε να φτάσει στην τελική του μορφή, ενώ θα ακολουθήσουν τα στάδια δοκιμών του συρμού. Κατά την ίδια πηγή, μόλις ολοκληρωθεί το στρώσιμο των γραμμών του Μετρό Θεσσαλονίκης και ηλεκτροδοτηθεί και η τρίτη γραμμή, θα αρχίσουν και τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Την άφιξη του συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλοπουλος.

«Το ταξίδι του πρώτου συρμού του Μετρό από Ν. Ιταλία προς Θεσσαλονίκη ήδη έχει ξεκινήσει. Ο συρμός έφτασε στην Ηγουμενίτσα με καράβι και αναμένεται να φτάσει στο Αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης τις αμέσως επόμενες ημέρες» είχε αναφέρει σχετικά ο κ. Μυλόπουλος.«Η κόκκινη σιδηροτροχιά κάτω αριστερά στη φωτό είναι η σιδερένια ράμπα που στήθηκε ειδικά, προκειμένου να υποδεχθεί τον συρμό κατά την εκφόρτωσή του από τους τράκτορες (νταλίκες) με τους οποίους μεταφέρεται ήδη οδικώς στη Θεσσαλονίκη» σημείωνε καταλήγοντας.