Οικονομία

Στην Αθήνα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

Στην Αθήνα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ

Θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΕΒ.

A-
A+
21/06/2016 | 10:26

Επίσκεψη στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο ίδιος θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ θα μεταβεί στις 11.00 πμ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια, στις 12.00 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τρίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η απόφαση για την επίσκεψη Γιούνκερ είχε  ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό και κύριος στόχος της είναι να μεταδοθεί το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα τηρήσει και αυτή τα συμφωνηθέντα της πρώτης αξιολόγησης.

Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «ο Πρόεδρος εμπλέκεται στην επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα και θα έχει μια σειρά επαφών, ώστε να αναγνωρίσει τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό και την κυβέρνηση. Πλέον η έμφαση δίδεται στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

Από την πλευρά του ο ΣΕΒ θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).