Ελλάδα
Χρυσοί Σκούφοι 2022: Αυτά είναι τα 30 κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα
Με το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι να αναδεικνύεται για δέκατη συνεχή χρονιά, ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, κορυφώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας η ετήσια γιορτή της γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας 30 εστιατόρια από όλη την επικράτεια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο για το 2022 και 37 ακόμη εστιατόρια ξεχώρισαν αποσπώντας την τιμητική διάκριση Top Notch.
Η αξιολόγηση από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος, όπως αποτυπώθηκε στα φετινά βραβεία, έδειξε μια εντυπωσιακή άνοδο ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο οι νέες είσοδοι στον θεσμό των βραβεύσεων που φέτος έφτασαν τις δεκατρείς, αλλά κυρίως το ευχάριστο γεγονός ότι πληθαίνουν τα εστιατόρια με υψηλή βαθμολογία.
Ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων, εξελισσόμενος διαρκώς, καθιέρωσε από φέτος δύο νέα βραβεία. Το One To Watch θα στρέφει κάθε χρόνο το βλέμμα όλων σε ένα καινούργιο εστιατόριο, το οποίο επιχειρεί μια καινοτόμα πρόταση, που ξεχωρίζει για την τόλμη και την πρωτοτυπία της, που ανοίγει καινούργιους δρόμους, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο το εστιατόριο δίνει οιωνούς για μια εξαιρετική πορεία.
Το βραβείο Chef Patissier της χρονιάς θα βραβεύει τον σεφ – πατισιέ του οποίου οι δημιουργίες ξεχώρισαν και αξιολογήθηκαν με την υψηλότερη επίδοση στα εστιατόρια που βαθμολογήθηκαν στο ετήσιο σαφάρι των Χρυσών Σκούφων.
Στην Κρήτη, το εστιατόριο «Dionysos» στην Ελούντα, απέσπασε Χρυσό σκούφο, ενώ τόσο το εστιατόριο του Χανιώτη σεφ Μανώλη Παπουτσάκη στη Θεσσαλονίκη «Χαρούπι», όσο και το «Οld Mill» στην Ελούντα, απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch.
Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν












