επικαιρότητα

Αξέχαστη εμπειρία οι «Μαθηματικές ΑποΔράσεις» για μαθητές και διδάσκοντες

Αξέχαστη εμπειρία οι «Μαθηματικές ΑποΔράσεις» για μαθητές και διδάσκοντες

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τo 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης

A-
A+
20/07/2018 | 18:32

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τo 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: «Μαθηματικές ΑποΔράσεις» που οργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) σε συνεργασία με τα Παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του Νομού Λασιθίου και Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Θερινό Σχολείο παρακολούθησαν 64 παιδιά που τελείωσαν φέτος την ΣΤ’ Δημοτικού και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Μια μικρή απόδραση για τους “μικρούς μας φοιτητές” από την καλοκαιρινή ραστώνη και συνάμα ένα ταξίδι ανακάλυψης κάτι νέου και δημιουργικού που κράτησε δυστυχώς μόνο τρεις μέρες (4-5-6 Ιουλίου 2018). Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και για τους μαθητές αλλά και για τους διδάσκοντες.
Η καλοκαιρινή ΑπόΔραση περιελάμβανε:
Μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές, τρισδιάστατες κατασκευές, μαθηματικές εκπλήξεις, προβολή video, στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια υπολογιστών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Συμμετοχή σε διασκεδαστικά πειράματα στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας και ξενάγηση στα εργαστήρια τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικών και ρομποτικής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μια νυχτερινή αστροπαρατήρηση στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου με τα τηλεσκόπια της Φοιτητικής Αστρονομικής Ομάδας του Πανεπιστημίου.

Παιχνίδια στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.

Η τελική απόδραση από το σχολείο έγινε μετά από επιτυχή αναζήτηση του Δρ. Κορνήλιου Μελετηράκη, καθηγητή Μαθηματικών που αγνοείτο και τον οποίο έπρεπε να αναζητήσουν οι “μικροί φοιτητές” χωρισμένοι σε οκτώ ομάδες λύνοντας μαθηματικούς γρίφους στο μεγάλο “σκοτεινό δωμάτιο”. Η νικήτρια ομάδα αυτού του συναρπαστικού Μαθηματικού Escape Room κέρδισε μια εκδρομή στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

Οι Οργανωτές και Διδάσκοντες του Σχολείου ευχαριστούν τα παιδιά και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δημιουργική περιπέτεια. Tα χαμόγελα των παιδιών και τα εγκωμιαστικά σχόλια των γονέων μας δίνουν δύναμη να επαναλάβουμε το σχολείο και του χρόνου με περισσότερες ακόμα εκπλήξεις.

Ευχαριστούμε επίσης τα Τμήματα Επιστήμης Υπολογιστών και Χημείας του Πανεπιστημίου, την Αστρονομική Φοιτητική Ομάδα του Πανεπιστημίου, το Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Κρήτης για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του Θερινού Σχολείου.

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.