επικαιρότητα

Ετήσια Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας από τους “Μελίτακες” στις 16 & 17 Μαρτίου

Ετήσια Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας από τους “Μελίτακες” στις 16 & 17 Μαρτίου

Μουσικο-θεατρικά δρώμενα, ομιλίες και παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων σε Ροτάσι και Πύργο.

A-
A+
16/03/2019 | 14:17

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Μελίτακες” με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων διοργανώνουν και φέτος την ετήσια Γιορτή Σπόρων και Αυτάρκειας που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στο Ροτάσι και στις 17 Μαρτίου στον Πύργο.

Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το διήμερο αυτό υποστηρίζονται από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πύργου και Ροτασίου, όπως επίσης και από το Δημοτικό σχολείο και από τη Βιβλιοθήκη του Πύργου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της φετινής Γιορτής Σπόρων και Αυτάρκειας, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 16/03 εσπερίδα στο Ροτάσι με θέμα “Παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών και οσπρίων-πρόταση για την αξιοποίησή τους στη Γεωργία”.

Ενώ την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 από νωρίς το πρωί, στο Σχολείο του Πύργου θα παρουσιαστεί ποιητικό και χορευτικό δρώμενο από τους μαθητές του Δημοτικού για τα παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται και άλλες εκδηλώσεις με κορυφαία την ανταλλαγή και διανομή παραδοσιακών σπόρων.

Όσοι διαθέτετε παραδοσιακούς σπόρους και επιθυμείτε να συσκευαστούν και να διανεμηθούν στη γιορτή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο 6944 567 017.