επικαιρότητα

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζελέ φράουλα

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζελέ φράουλα

A-
A+
08/05/2021 | 15:43

Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζελέ φράουλα. Ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό γλυκάκι που όλοι και όλες έχουμε αγαπήσει.

Υλικά

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 3 φακελάκια κρέμα στιγμής Γιώτης (εγώ χρησιμοποιώ με γεύση βανίλια, αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γεύση θέλεις)
  • 2 λίτρα γάλα
  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
  • Κομματάκια φρούτων για να στολίσουμε το γλυκό μας

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε αυτό το πανεύκολο γλυκάκι, δεν θα χρειαστείς πολύ κόπο. Για αρχή πάρτε ένα πυρέξ και βάλτε μέσα φρυγανιές σε όλη την επιφάνεια του.

Στη συνέχεια βάλτε σε ένα μπρίκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το ξύσμα λεμονιού και αφήστε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι.  Αφήστε το στην άκρη, γιατί πρέπει να κρυώσει καλά μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Μπορείτε να το βάλετε και στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.

Έπειτα, φτιάξτε σε ένα κατσαρολάκι τον ζελέ φράουλας όπως λέει στις οδηγίες στο φακελάκι και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Συνεχίζουμε με τη κρέμα μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα φακελάκια με τη κρέμα Γιώτης της επιλογής σας μαζί με όσο γάλα πάρει για να γίνουν μία αφράτη κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις είναι έτοιμη και η κρέμα μας, αρχίζουμε με το στήσιμο του γλυκού μας.

Αφού έχετε στρώσει τις φρυγανιές μέσα στο πυρέξ, ραντίστε τις με ένα κουτάλι με το σιρόπι που φτιάξαμε. Προσοχή, μην τους ρίξετε πολύ για να μην μαλακώσουν πολύ.

Μετά ρίξτε τη κρέμα από πάνω σιγά σιγά και άπλωστε τη σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Αφήστε το γλυκό μέσα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να παγώσει λίγο η κρέμα και τέλος ρίξε από πάνω σιγά σιγά τον ζελέ φράουλας (μπορείτε να βάλεις ότι ζελέ θέλειτε).

Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά για περίπου 2-3 ώρες. Μόλις το βγάλειτε από το ψυγείο, κόψε κομματάκια διάφορα φρούτα που σας αρέσουν και στόλιστε το κάθε κομμάτι. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!!!