επικαιρότητα

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας

Με ικανοποίηση οι φορείς είδαν να συγκεντρώνονται 33 μονάδες αίματος.

A-
A+
10/11/2019 | 19:24

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας η σημερινή για τους κατοίκους τους Δήμου Γόρτυνας με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας να βρίσκεται στο Ασήμι και στο Δημαρχείο του Κόφινα.

Η εθελοντική αιμοδοσία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 13.30 το μεσημέρι.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών υπήρξε μεγάλη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της ελαιοκομικής περιόδου με τους περισσότερους να ασχολούνται εντατικά με τη συγκομιδή των ελιών.

Με εξαίρεση λίγες περιπτώσεις που λόγω κάποιας ίωσης δεν κατέστη εφικτό να αιμοδοτήσουν οι περισσότεροι από όσους προσήλθαν έδωσαν κανονικά αίμα και χάρη στην συμμετοχή τους συγκεντρώθηκαν 33 μονάδες αίματος.

Την ικανοποίησή τους για την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος και για την εγγραφή νέων μελών εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου «ΑιματοΚρήτης» που και σήμερα όπως και κάθε φορά έδωσαν ενεργό παρόν ενημερώνοντας τους εγγεγραμμένους αιμοδότες για την παράδοση των νέων καρτών και για τη δωρεά μυελού των οστών.

Στην αιμοδοσία που έγινε σήμερα στο Ασήμι συμμετείχαν προσφέροντας εθελοντικά αίμα ο επικεφαλής της Μεγάλης Γόρτυνας και εκλεγμένος Δήμαρχος Μιχάλης Κοκολάκης, η αντιδήμαρχος Κόφινα Σοφία Χατζάκη –Σφακιανάκη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Ασημίου Γιάννης Φουντουλάκης, το Δ.Σ και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασημίου και πολλοί τακτικοί αιμοδότες από την περιοχή μεταξύ αυτών και ένας σημαντικός αριθμός γυναικών. Την αιμοδοσία επισκέφτηκε και ο νέος Δήμαρχος Λευτέρης Κοκολάκης ο οποίος λόγω ίωσης δεν έδωσε αίμα, με την παρουσία του ωστόσο εμψύχωσε τους συμμετέχοντες, ενώ συνεχάρη τους τοπικούς φορείς και την αντιδήμαρχο Κόφινα κα. Χατζάκη Σοφία για την ενημέρωση των εθελοντών και για την άψογη φιλοξενία.

Εμείς να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο έργο του «ΑιματοΚρήτη» και να υπενθυμίσουμε πως διαθέτοντας μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο μας προσφέρουμε ζωή, σώζοντας κάποιον συνάνθρωπό μας!

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την αιμοδοσία