επικαιρότητα

Προϋπολογισμός 5 εκ. ευρώ για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας

Προϋπολογισμός 5 εκ. ευρώ για τους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας

Αναρτήθηκε σήμερα από το υπουργείο Υποδομών στη Διαύγεια

A-
A+
21/06/2018 | 17:19

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, καθώς δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η δέσμευση προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ για το έργο, αντί 3,5 εκ. ευρώ  που αρχικά είχε προβλεφθεί.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, εκφράζει την ικανοποίηση του για την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης αυτού του σημαντικού για την περιοχή έργου.

Όπως συγκεκριμένα επεσήμανε: «Η δέσμευση προϋπολογισμού των 5.000.000 ευρώ ανοίγει το δρόμο για την δημοπράτηση των κόμβων. Πάγιο αίτημα χρόνων των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Κρήτης παίρνει σάρκα και οστά. Οι προβλεπόμενες οδικές παρεμβάσεις και η διαμόρφωση των δύο κυκλοφοριακών κόμβων με κλάδους εισόδου – εξόδου, θα οδηγήσουν στην ενίσχυση της οδική ασφάλειας. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις που είχαμε δώσει στους φορείς της περιοχής το προηγούμενο διάστημα.

Με την απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια ο προϋπολογισμός του έργου είναι αυξημένος κατά 1.500.000 ευρώ ενώ εξουσιοδοτείται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υποδομών Σταθερής Τροχιάς Συντηρήσεων και Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών να εγκρίνει και να δημοσιεύσει τα τεύχη δημοπράτησης ανοίγοντας τον δρόμο για την άμεση διενέργεια του διαγωνισμού.»

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.