επικαιρότητα

Σέγκος Κώστας: «Πόνεσα και πάλεψα για τα Σφαγεία σαν να ήταν δική μου επιχείρηση»

Σέγκος Κώστας: «Πόνεσα και πάλεψα για τα Σφαγεία σαν να ήταν δική μου επιχείρηση»

Το χρέος επί θητείας μας μειώθηκε, παραδώσαμε ταμείο με χρήματα και όχι παθητικό.

A-
A+
22/01/2020 | 21:23

 Θετικός με τη διενέργεια οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρία ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ που διαχειριζόταν τα σφαγεία Ασημίου είναι ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Κώστας Σέγκος, ο οποίος και ψήφισε υπέρ του σχετικού θέματος προχωρώντας παράλληλα και ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του.

Όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιανουαρίου 2020 κλήθηκε να αναλάβει ένα τεράστιο φορτίο και μια εταιρία με πολλά χρέη παρελθόντων ετών. Χωρίς να διεκδικεί το αλάνθαστο τουλάχιστον για αυτό που μπορεί να υπερηφανεύεται, όπως είπε, είναι ότι φεύγοντας από τη διοίκηση παρέδωσε έσοδα και όχι παθητικό και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στους εκκαθαριστές από τη λειτουργία της επιχείρησης.  

Αναλυτικά στην τοποθέτησή του ανέφερε τα παρακάτω:

«Είμαι υπέρμαχος της διαφάνειας και του ελέγχου και θα ψηφίσω θετικά να προχωρήσει ο διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρία στην οποία διετέλεσα πρόεδρος την τελευταία τετραετία. Προσωπικά ήμουν ανίδεος του τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος σε ανώνυμη εταιρία και του τι επρόκειτο να περάσω από την ώρα και τη στιγμή που δέχτηκα να αναλάβω μια τέτοια ευθύνη. Κίνητρό μου ήταν να βοηθήσω και να προσφέρω στον τόπο μου εφόσον εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος και ξαφνικά βρέθηκα με τη θηλιά στο λαιμό! Έχω ακούσει πολλά από τον κόσμο. Οι μισοί μου αποδίδουν το χαρακτηρισμό του «βλάκα» που πήγα και ανέλαβα μια τέτοια ευθύνη ή που δεν καταχράστηκα χρήματα και οι άλλοι μισοί με αποκαλούν «κλέφτη», τολμώντας να πουν ότι εγώ ο ίδιος σκηνοθέτησα τη διάρρηξη στο σπίτι μου για να αποκρύψω στοιχεία της εταιρίας. Το μόνο που έχω να πω για αυτά τα κακοήθη σχόλια είναι ότι έχω περάσει δύσκολες ώρες, έχασα τον ύπνο και την υγεία μου, είδα τους προσωπικούς μου λογαριασμούς να δεσμεύονται για χρέη για τα οποία δεν είχα καμία σχέση και την περιουσία μου να απειλείται με πλειστηριασμό.

Εγώ αυτό που γνωρίζω από το τελευταίο πόρισμα των εκκαθαριστών ήταν ότι παρέλαβαν ένα χρέος της τάξης του 1.358.000 ευρώ πριν από τη δική μας διοίκηση και στο κλείσιμο της δικής μας θητείας το χρέος μειώθηκε στο 1.067.000 ευρώ. Όχι μόνο δεν δημιουργήσαμε χρέη στη θητεία μας, αλλά αφήσαμε και χρήματα φεύγοντας τα οποία και παραδώσαμε στους εκκαθαριστές.

Η ΔΕΑΤΕΚ οδηγήθηκε σε κλείσιμο καθ’ υπόδειξη των εκκαθαριστών εφόσον μας είχαν ενημερώσει ότι δεν μπορούσε να γίνει εκκαθάριση με την εταιρία σε λειτουργία και με κίνηση εσόδων-εξόδων. Δεν ήμουν εγώ αυτός που πήρε την απόφαση και δεν θα ήμουν τόσο αφελής να κλείσω τα σφαγεία και μια επιχείρηση στην οποία δούλευαν τόσοι εργαζόμενοι αν δεν μας το είχαν υποδείξει οι αρμόδιοι. Αν λοιπόν χάσαμε κάποιες προθεσμίες και αν έγιναν λάθη να γνωρίζετε ότι δεν έγιναν ηθελημένα, καθώς η ενημέρωση που είχαμε ήταν τέτοια. Αργότερα μάθαμε και εμείς ότι η διαδικασία θα μπορούσε να γίνει και η εταιρία να λειτουργεί, όμως λυπάμαι που δεν το γνωρίζαμε αυτό νωρίτερα.

Αναφορικά με το προσωπικό είχαμε πάρει μια απόφαση το 2017 να μεταφερθεί στην Κοινωφελή Επιχείρηση, αναλώνοντας χρόνο σε κάτι που τελικά δεν ευδοκίμησε αφού και η Κοινωφελής Επιχείρηση οδηγήθηκε σε κλείσιμο. Για το λόγο αυτό και επανήλθαμε το 2018 με νέα απόφαση ζητώντας τη μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο. Σχετικά με τις θέσεις που είχαμε ζητήσει από τον ΑΣΕΠ ( 15 αρχικά και άλλους 15 σε δεύτερη φάση) μας ενημέρωσαν ότι οι προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν από την εταιρία-μιας και είχε αποφασιστεί η λύση της- αλλά από το Δήμο στον οποίο και υπαγόταν εφεξής το προσωπικό. Ωστόσο έφτασε η προεκλογική περίοδος που ούτε προσλήψεις, ούτε μετατάξεις μπορούσαν να γίνουν και εκεί σταμάτησε το θέμα.

Δεν θα υποστηρίξω ότι είμαι αλάνθαστος και πως είναι δυνατόν να διοικεί κανείς μια ανώνυμη εταιρία και να μην έχει κάνει και λάθη. Θέλω πάντως να γνωρίζετε ότι δεν ήταν εσκεμμένα. Αυτή την εταιρία την έχω πονέσει σαν να ήταν δικιά μου επιχείρηση και έδωσα τα πάντα γι αυτήν και για τους εργαζόμενους της», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο απερχόμενος πρόεδρος.