επικαιρότητα

Σκαρφάλωσε στα 3,10 η τιμή του ελαιόλαδου στην Κρήτη

Σκαρφάλωσε στα 3,10 η τιμή του ελαιόλαδου στην Κρήτη

Μεγάλο deal για το συνεταιρισμό Εμπάρου

A-
A+
11/07/2018 | 18:55

Τιμή-ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής, σε επίπεδο Κρήτης, κατάφερε να εξασφαλίσει μέσω του σχετικού διαγωνισμού πώλησης που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες και ολοκλήρωσε την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΑΣ Εμπάρου κ. Γιώργος Περογιαννάκης «είχαμε βγάλει προς πώληση συνολική ποσότητα 125 τόνων ελαιολάδου οξύτητας <0,2 και καταφέραμε να δώσουμε τη μισή ποσότητα. Πρόκειται για μια πολύ καλή τιμή για τα δεδομένα της εποχής».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αγοραστής είναι Κρητική τυποποιητική εταιρεία που έσπευσε να κάνει το deal, για να καλύψει τις ανάγκες της.

Ο κ. Περογιαννάκης εκτιμά ότι υπάρχουν κι άλλες προοπτικές για το ελαιόλαδο και την τιμή του, η οποία κατέγραψε «κοιλιά», τους προηγούμενους μήνες, αλλά ανακάμπτει και πάλι, δεδομένων και των προβλέψεων μειωμένης σοδειάς, τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης, όσον αφορά στη νέα σεζόν.

Σημειωτέων ότι ανάλογες τιμές καταγράφονται και στο νομό Λακωνίας, όπως έχει γράψει ο ΑγροΤύπος, από το πρωί, ενώ μέχρι και την αγοραπωλησία αυτή οι τιμές στην Κρήτη δεν ξεπερνούσαν τα 2,50 – 2,80 ευρώ το κιλό.

Πηγή: agrotypos.gr