επικαιρότητα

Τίμησαν την 25η Μαρτίου του 1821 με μαθητική παρέλαση στο Ασήμι

Τίμησαν την 25η Μαρτίου του 1821 με μαθητική παρέλαση στο Ασήμι

Με τη γαλανόλευκη να κυματίζει και με παραδοσιακές φορεσιές παρέλασαν παιδάκια του Δημοτικού.

A-
A+
25/03/2019 | 12:15

Με ηλιοφάνεια και με αρκετό κόσμο γιορτάστηκε και φέτος στη Δημοτική Ενότητα του Κόφινα και στο Ασήμι η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Στις 9.30 π.μ.  πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία στον  Ιερό  Ναό  Αγίας  Παρασκευής παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων συλλόγων και της Αστυνομίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Τάσιου Ιωάννης.

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων. Το Δήμο Γόρτυνας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Σέγκος ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης στεφάνι κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Δασκαλάκη Πόπη. Επίσης στεφάνια κατατέθηκαν από τον Υποδιοικητή του Α.Τ. Πύργου κ. Ιορδάνη Τσάκα, από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ κ. Αρτέμη Βεϊσάκη, από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ασημίου κ. Βασιλάκη Γιώργο από την Πρόεδρο του Π.Σ. Ασημίου κα. Πίλιαρη Αντωνία και από τους εκπροσώπους των μαθητικών συμβουλίων.

 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Ασημίου στον κεντρικό δρόμο.

Εξαιρετικές ήταν οι παρουσίες ομάδες παιδιών που συμμετείχαν στην παρέλαση ντυμένα με τη στολή τσολιά τα αγόρια και της ελληνοπούλας τα κορίτσια και με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές, κρατώντας σε σχηματισμό τη γαλανόλευκη.

Και του χρόνου….