επικαιρότητα

Χωρίς ψηφοφορία η εκλογή του Νίκου Πελεκανάκη και των μελών του Προεδρείου

Χωρίς ψηφοφορία η εκλογή του Νίκου Πελεκανάκη και των μελών του Προεδρείου

"Αστακός" η Γόρτυνα στο χθεσινοβραδινό συμβούλιο για το φόβο επεισοδίων.

A-
A+
09/09/2019 | 11:04

Με την παρουσία ένστολων ανδρών και γυναικών των ΤΑΕ Μεσαράς έξω αλλά και μέσα στο Δημαρχείο της Γόρτυνας για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η προγραμματισμένη Ειδική Συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου και για τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν αυξημένη και έντονη, καθώς από νωρίς είχαν αρχίσει να συρρέουν στο Δημαρχείο των Αγίων Δέκα δεκάδες ψηφοφόροι και υποστηρικτές της παράταξης του έκπτωτου Δημάρχου κ. Μιχάλη Κοκολάκη και λιγότεροι του τέως Δημάρχου Γόρτυνας Νίκου Σχοιναράκη για να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες.

Η κόντρα των δύο ανδρών που έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα μέσα από επιστολές, συνεντεύξεις αλλά και ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει ανεβάσει στα ύψη το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και με φόντο την απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου Ηρακλείου να κηρύξει έκπτωτο τον εκλεγμένο Δήμαρχο Μιχάλη Κοκολάκη. Με αυτά τα δεδομένα και καθώς η κατάσταση θεωρείται έκρυθμη, το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων ήταν υπαρκτό. Ωστόσο η έντονη παρουσία της Αστυνομίας στους χώρους διεξαγωγής του Συμβουλίου ήταν αρκετή για να κρατήσει τις ισορροπίες και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Ανάδειξη Προεδρείου Δ.Σ

Της διαδικασίας προέδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης εκλεγμένος της πλειοψηφούσας παράταξης και εφεξής Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Πελεκανάκης. Τον Νίκο Πελεκανάκη πρότεινε ως υποψήφιο ο επικεφαλής της παράταξης της «Μεγάλης Γόρτυνας» ο οποίος και καταλαμβάνει τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από την παράταξη «Ανανέωση Τώρα» του Νίκου Σχοιναράκη, ο Νεκτάριος Σκουλάς και γραμματέας από την παράταξη «ΕΛΛΩΤΙΣ» του Σταύρου Ξυλούρη προτάθηκε ο Κώστας Πηρουνάκης, ο οποίος απουσίαζε της συνεδρίασης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Οι παραπάνω όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων ανακηρύχθηκαν ομόφωνα στις θέσεις τους και δεν τέθηκαν στη διαδικασία της εκλογής, με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχαν διαφωνίες για τις υποψηφιότητές τους και ότι ήταν οι μοναδικοί υποψήφιοι των παρατάξεων. Έτσι και παρότι υπήρχε κάλπη και παραβάν στην αίθουσα δεν έγινε μυστική ψηφοφορία και παρότι υπήρξαν επισημάνσεις από τους κ.κ. Σχοιναράκη και Ξυλούρη ότι η διαδικασία δεν είναι η προβλεπόμενη και ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην επικυρωθεί από την Αποκεντρωμένη.

Αμέσως μετά ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Γόρτυνας για τις οποίες στήθηκε κάλπη κανονικά:

Από τον Συνδυασμό του Μιχάλη Κοκολάκη “ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΡΤΥΝΑ”:

Τακτικά Μέλη: Κουμιανάκης Γεώργιος, Δεσδενάκης Αθανάσιος

Αναπληρωματικά Μέλη: Σταματάκης Γεώργιος, Φωτάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Νίκου Σχοιναράκη:

Τακτικό Μέλος: Μπομποδάκης Στυλιανός

Αναπληρωματικό Μέλος: Στυλιανάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη:

Τακτικό Μέλος: Ξυλούρης Σταύρος

Αναπληρωματικό Μέλος: Ξυλούρης Κωστής

Αμέσως μετά ακολούθησε και η ψηφοφορία για την ανάδειξη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Γόρτυνας:

Από τον Συνδυασμό του Μιχάλη Κοκολάκη “ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΡΤΥΝΑ”:

Τακτικά Μέλη: Σταματάκης Γεώργιος, Μαυρίδης Στυλιανός

Αναπληρωματικά Μέλη: Δεσδενάκης Αθανάσιος, Πελεκανάκης Νικόλαος

Από τον Συνδυασμό του Νίκου Σχοιναράκη:

Τακτικό Μέλος: Μπομποδάκης Στυλιανός

Αναπληρωματικό Μέλος: Στυλιανάκης Γεώργιος

Από τον Συνδυασμό του Σταύρου Ξυλούρη:

Τακτικό Μέλος: Τσατσάκης Αβραάμ

Αναπληρωματικό Μέλος: Πηρουνάκης Κώστας

Μετά το πέρας της διαδικασίας χαιρετισμό απηύθυνε ο νέος Πρόεδρος του του Δ.Σ. Νίκος Πελεκανάκης ο οποίος ευχαρίστησε το Σώμα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και υποσχέθηκε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών. Ενώ στην αρχή της συνεδρίασης μήνυμα απηύθυνε και ο νέος Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διαδικασία παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς και ο έκπτωτος Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, ο οποίος καθόταν σε γραφείο δίπλα στο έδρανο του Προεδρείου.

Στιγμιότυπα από την συνεδρίαση