Διεθνή

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ

Είναι πλέον ο "Βασιλιάς" του NBA, το πιο φανταχτερό πετράδι στο στέμμα!

A-
A+
08/02/2023 | 22:31

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ, χρειαζόταν 36 πόντους στο παιχνίδι με την Οκλαχόμα για να ξεπεράσει τους 38.387 και να ανέβει πρώτος στη σχετική λίστα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Απέμεναν 10.9” για τη λήξη της τρίτης περιόδου, όταν με ένα…απλό δίποντο έφτασε τους 38.388 και άγγιξε την κορυφή, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από τις 5 Απριλίου 1984.

Το 2001, όταν ήταν 16 χρόνων, είχε εξηγήσει πως ο στόχος του ήταν να γίνει ο καλύτερος παίκτης που έχει ασχοληθεί ποτέ με το σπορ που λέγεται μπάσκετ. Δηλαδή, έκανε ό,τι κάθε έφηβος που ασχολείται με ένα άθλημα και σέβεται τον εαυτό του. Ελάχιστοι το ‘χουν καταφέρει. Δηλαδή, ελάχιστοι έχουν εξασφαλίσει τα σχετικά τεκμήρια. Επί 20 χρόνια καριέρας ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν σταμάτησε ποτέ να ‘χτίζει’ το μύθο του. Τα ρεκόρ και οι διακρίσεις του έχουν δική τους σελίδα στη Wikipedia.

Χρειάζεσαι 20 scroll down για να τα ολοκληρώσεις την ανάγνωση. Μπες στον κόπο και θα δεις πως έχει τις πρωτιές σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες του μπάσκετ (όχι του θεάματος ή των προσωπικών μας γούστων). Άρα, μπορείς να τον πεις (δίχως άγχος πιθανής κατακεραύνωσης) τον καλύτερο όλων των εποχών.

Τα ξημερώματα ο King έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ, ρίχνοντας τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ από την κορυφή όπου καθόταν 39 χρόνια.

Επίτευγμα που αποκτά ακόμα πιο ξεχωριστή σημασία, όταν σκέφτεσαι πως στην αρχή της καριέρας του στο ΝΒΑ τον έκαναν πόιντ γκαρντ, για να καλυφθεί μια τεράστια ανάγκη που ‘χε προκύψει. Έτσι ‘έχτισε’ τη νοοτροπία ‘pass first’. Η προτεραιότητα του ήταν να ‘φτιάχνει’ τους συμπαίκτες του, γνωρίζοντας πως στα δύσκολα μπορεί να τους ‘καλύψει.

Με εκνευριστική -για τους αντιπάλους του- συνέπεια, έβαζε σε κάθε αγώνα ένα ‘πετραδάκι’ για να ‘χτίσει’ το μεγαλείο του. Αλήθεια, πιστεύει ο ίδιος πως είναι ο GOAT; Για αρχή, πιστεύει ότι πρόκειται για συζήτηση που βοηθά να περνάει ο χρόνος στα μπαρμπέρικα. Βέβαια “αν ήμουν GM σε οργανισμό που μόλις ξεκινούσε και είχα τη Νο1 επιλογή, θα την έδινα σε εμένα”.

Το 2019 έγινε ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών. Από τότε κυνηγούσε το ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Όταν το Associated Press τον ενημέρωσε πως αναδείχθηκε “ο καλύτερος της δεκαετίας” είχε πει πως “μιλάμε για 10 χρόνια μάθησης, αντιξοοτήτων, αποτυχιών, καλών, εκπληκτικών κακουχιών. Κάθε έξυπνος άνθρωπος που θέλει να εξελιχθεί θα μάθει από όλες αυτές τις εμπειρίες.

Πριν μια δεκαετία ήμουν 25. Τώρα είμαι 35 και είμαι σε μια καλύτερη φάση της ζωής μου, έχοντας καλύτερη κατανόηση όσον αφορά το τι θέλω από τη ζωή”.

Και το διεκδικεί, βάζοντας την προσωπική δουλειά. Ό,τι και αν είναι αυτό. Ακόμα και στην οικογένεια του. Ό,τι άλλο κι αν έχει να κάνει. Προφανώς κι έχει να κάνει πολλά άλλα, ως ο πρώτος εν ενεργεία δισεκατομμυριούχος NBAer. Από τα συμβόλαια του με ομάδες έχει βγάλει περισσότερα από 385.000.000 -προ φόρων.

Έχει λαμβάνειν -μεικτά- 900.000.000 δολάρια από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες (είχε μετοχές στη Beats by Dre και πήρε 30.000.000 όταν την εξαγόρασε η Apple για 3 δισεκατομμύρια, ενώ έχει μετοχές και σην αλυσίδα Blaze Pizza, την εφαρμογή Calm, την Crypto.com, τη Ladder -με τον γυμναστή του έφτιαξαν εταιρία αθλητικής διατροφής) και τα συμβόλαια με εταιρίες (PepsiCo, Walmart, ΑΤ&Τ, 2Κ Sports, RIMOWA, GMC και φυσικά τη Nike, με την οποία έχει υπογράψει ισόβιο συμβόλαιο).

Είναι επενδυτής στην Fenway Sports Group (μέσω αυτής έχει μετοχές σε επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου, μπέιζμπολ και χόκεϊ) και ο άνθρωπος πίσω από το Uninterrupted, εταιρίας media “για αθλητές που θέλουν να πουν την ιστορία τους”.

Ήταν πίσω και από την The SpringHill Company (εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών). Το 2021 πούλησε τις μετοχές του για 725.000.000 δολάρια.

Παρεμπιπτόντως, ήταν μεταξύ των παραγωγών του Hustle.

To ίδρυμα του (LeBron James Family Foundation) άνοιξε το 2018 το πρώτο δημοτικό σχολείο και έχει υποσχεθεί να δώσει περισσότερα από 40.000.000 για να στείλει παιδιά που δεν έχουν τους πόρους, στο κολέγιο.

Πηγή: news247.gr