Ελλάδα

Μια στάση για ανεφοδιασμό στη Σούδα ο Τράμπ και αναχώρηση για Σιγκαπούρη

Μια στάση για ανεφοδιασμό στη Σούδα ο Τράμπ και αναχώρηση για Σιγκαπούρη

Σε ποιο από τα δύο Air Force One βρισκόταν ο Αμερικανός Πρόεδρος;

A-
A+
10/06/2018 | 11:40

Στις 3:07 τα ξημερώματα έφθασε το Air Force One, προερχόμενο από το Κεμπέκ του Καναδά, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ στο αεροδρόμιο της Σούδας, το οποίο και προσέγγισε από την ανατολική του πλευρά. Στη συνέχεια το θηριώδες αεροσκάφος παρέμεινε στην αμερικανική βάση μέχρι τις 4:41 τα ξημερώματα οπότε και ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός του.

Η απογείωση έγινε από την αντίθετη κατεύθυνση, τη δυτική, συνεχίζοντας έτσι το μακρύ ταξίδι του Ντόναλτ Τραμπ μέχρι τη Σιγκαπούρη για τη συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Το ταξίδι εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 10 ώρες και 13 λεπτά και το Air Force One αναμένεται ότι θα προσγειωθεί στις 8 μ.μ. τοπική ώρα Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος, ωστόσο τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ πάνω από το αεροδρόμιο της Σούδας έκανε συνεχώς κύκλους ελικόπτερο επιτηρώντας τον εναέριο διάδρομο.

Ενδεικτικό της ασφάλειας αλλά και της παραπλανητικής τακτικής που ακολουθούν οι Αμερικάνοι ήταν ότι χθες το πρωί στη Σούδα βρέθηκε άλλο ένα προεδρικό αεροσκάφος το “εφεδρικό” AirForce 1, το οποίο πάντα ακολουθεί τα ταξίδια του Αμερικανού προέδρου.

Πάντως αν τελικά ο Τραμπ προσγειωθεί στη Σούδα ,έστω και για ανεφοδιασμό, θα ΄ναι ένα ακόμη δείγμα της “αναβαθμισμένης εμπιστοσύνης” της Ουάσινγκτον προς την Αθήνα. Δεν συνηθιζόταν οι Αμερικανοί Πρόεδροι να προσγειώνονται στα μέρη μας…

Πηγή: militaire.gr