Παράξενα

Σοκάρει το «Vacuum Challenge» – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς (βίντεο)

Σοκάρει το «Vacuum Challenge» – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς (βίντεο)

Μία νέα πρόκληση φαίνεται να κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ημέρες.

A-
A+
08/06/2019 | 12:33

Μία νέα πρόκληση φαίνεται να κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες ημέρες με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις της.

Πολλά βίντεο έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και δείχνουν τους συμμετέχοντες – οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον παιδιά – στην πρόκληση να μπαίνουν σε μια σακούλα σκουπιδιών και κάποιος άλλος να χρησιμοποιεί την ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να αφαιρέσει όλο τον αέρα από τη σακούλα ώσπου αυτή να γίνει τόσο σφιχτή που το άτομο που βρίσκεται μέσα σε αυτή να πέσει κάτω!

Το Vacuum Challenge και οι επιπτώσεις του

Η νέα πρόκληση ονομάζεται “Vacuum Challenge” ή “Trash Bag Challenge” και πολλοί ειδικοί την χαρακτηρίζουν «βλακώδη και επικίνδυνη, αφού θα μπορούσε να επιφέρει σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία των συμμετεχόντων».

Σύμφωνα με το Εθνικό Αμερικάνικο Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών:

«Τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην έλλειψη οξυγόνου και μπορούν να αρχίσουν να νεκρώνουν μέσα σε πέντε λεπτά από τη διακοπή παροχής οξυγόνου. Επιπλέον, όσοι συμμετέχουν στηνVacuum Challenge κινδυνεύουν να “κολλήσουν”, αφού οι αεροστεγώς κλεισμένες τσάντες μετατρέπουν την κάθε κίνηση σχεδόν σε αδύνατη…».

Viral videos με το «Vacuum Challenge»:

proto thema