Αγροτικά

Δωρεάν τριήμερη εκπαίδευση για μελισσοκόμους στο Ηράκλειο

Δωρεάν τριήμερη εκπαίδευση για μελισσοκόμους στο Ηράκλειο

Η εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 15 ωρών απευθύνεται σε 30 μελισσοκόμους.

A-
A+
09/07/2019 | 10:09

Το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Ηρακλείου ανακοινώνει τη διοργάνωση δωρεάν τριήμερης εκπαίδευσης της Δράσης 1.3 «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων 2019», στα πλαίσια εφαρμογής του Εθνικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας :

Η Εκπαίδευση περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου

Εθνική και κοινοτική νομοθεσία (Πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας, άμεση προμήθεια μικρών ποσοτήτων μελιού από τον παραγωγό, κτλ)

Τυποποίηση – Εμπορία – Προώθηση – Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων

Εισηγητής της εκπαίδευσης θα είναι ο κ. Νικόλαος Μπιρλιράκης, Μελισσοκόμος, Πτυχιούχος ΤΕΙ.

Στις εκπαιδεύσεις μπορούν να πάρουν μέρος κατά προτεραιότητα επαγγελματίες μελισσοκόμοι (κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου) καθώς και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε τριάντα (30) μελισσοκόμους, κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου, συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις 10,11 & 12 Ιουλίου (έναρξη 09.00 π.μ. λήξη 14.00 μ.μ.), στην αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου, Τέρμα Θεμιστοκλέους, Κατσαμπάς Ηρακλείου.

Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας, κατόπιν υποβολής αίτησής τους προς το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου και την προσκόμιση θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου ή φωτοαντίγραφο αυτού. Μελισσοκόμοι μη κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δύναται να παραστούν στην εκπαίδευση, σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από υποψήφιους κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου κα Αγάπη Βασιλείου για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής.

Τηλέφωνο: 2810-229443 – Αγάπη Βασιλείου, Ιουλία Αγγελακοπούλου

E-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Τέρμα Θεμιστοκλέους, Κατσαμπάς Ηρακλείου