Πολιτισμός

Αλλάζει χέρια  η “Αστόρια”

Αλλάζει χέρια η “Αστόρια”

Οι ιδιοκτήτες συμφώνησαν με τον τον ισπανικό όμιλο Zara

A-
A+
12/11/2014 | 23:00

Αλλάζει χέρια ο ιστορικός κινηματογράφος του Ηρακλείου, “Αστόρια”. Μετά τον κινηματογράφο «Απόλλων» ένας ακόμα ιστορικός κινηματογράφος του Ηρακλείου περνά στα χέρια του ομίλου Ισπανικών συμφερόντων Ζara. Μετά από λειτουργία εξήντα και πλέον χρόνων που «σημάδεψαν» την ψυχαγωγία στο Ηράκλειο, ο κινηματογράφος αλλάζει χέρια αλλά και χρήση.

Συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες  μετά από διαπραγματεύσεις των ιδιοκτητών με τους εκπροσώπους του Ισπανικού ομίλου πέντε μηνών κατέληξαν σε συμφωνία την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανατέθηκε σε Κρητική κατασκευαστική εταιρεία η ανακατασκευή του χώρου και η προσαρμογή του στις απαιτήσεις του νέου ιδιοκτησιακού σχήματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, ποιες από τις επιχειρήσεις του στο Ηράκλειο θα μεταφέρει ο όμιλος στο νέο χώρο ούτε αν θα δημιουργήσει νέες κάτι που ωστόσο αναμένεται να αποκαλυφθεί στην πορεία και με την πρόοδο των εργασιών.

Ο κινηματογράφος "Αστόρια" στο Ηράκλειο, πριν πολλά χρόνια

Ο κινηματογράφος “Αστόρια” στο Ηράκλειο, πριν πολλά χρόνια

Ο κινηματογράφος «Αστόρια»  λειτούργησε στο Ηράκλειο  απ’ το 1958, αποτέλεσε χώρο που χαρακτήρισε το κέντρο της πόλης και σημείο κατατεθέν στην πλατεία Ελευθερίας. Από  το 2007 σταμάτησε να λειτουργεί ως κινηματογράφος, αλλά συνέχισε  να διατίθεται για  θεατρικές παραστάσεις,  διεξάγει συναυλίες και εκδηλώσεις ακόμα και πολιτικές. Ο αρχικός ιδιοκτήτης ήταν ο Ευάγγελος Χατζάκης κι έπειτα τα ηνία πήρε ο Κωνσταντίνος Χατζάκης.

 

Πηγή: inotos.gr