Κρήτη

Αστυνομικοί Ηρακλείου: Χρειάζονται ενίσχυση οι υπηρεσίες στις τουριστικές περιοχές

Αστυνομικοί Ηρακλείου: Χρειάζονται ενίσχυση οι υπηρεσίες στις τουριστικές περιοχές

A-
A+
17/08/2019 | 11:58

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για την αστυνόμευση στην Χερσόνησο:

“Το Προεδρείο του Διοικητικού μας Συμβουλίου μας την 16-08-2019, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στις αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού, επισκέφθηκε την έδρα του Α.Τ. Χερσονήσου Ηρακλείου. Με τους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους μας, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση και μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους.

Όπως είχαμε επισημάνει και στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου με σχετικές ανακοινώσεις μας: ‘’το Α.Τ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ηρακλείου είναι η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘’ βαριά βιομηχανία’’  του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκευθούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος και η ασφάλεια είναι ένα από τα κυριότερα κίνητρα επισκεψιμότητας για τους τουριστικούς προορισμούς’’.

Παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις μας, η απερχόμενη πολιτική και φυσική ηγεσία, αντίθετα με τις δεσμεύσεις της, επέλεξε να ενισχύσει την νευραλγική αυτή υπηρεσία με πολύ μικρότερο αριθμό αστυνομικών, προερχόμενοι εκτός Δ.Α. Ηρακλείου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Παρόλα αυτά λόγω του φιλότιμου και της υπερπροσπάθειας τόσο των ήδη υπηρετούντων εκεί συναδέλφων όσο και  των ενισχυτικών δυνάμεων εντός και εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης η αστυνόμευση επιτεύχθηκε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα για άλλη μια χρονιά.

Επειδή η παρούσα τουριστική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της, ευελπιστούμε ότι ο σχεδιασμός για την  επόμενη πια περίοδο θα είναι έγκαιρος και πιο αποτελεσματικός με ουσιαστική ενίσχυση της υπηρεσίας αυτής.”