Κρήτη

“Δεν φοβόμαστε κανέναν, δεν μας τρομάζει τίποτα” (φωτο)

“Δεν φοβόμαστε κανέναν, δεν μας τρομάζει τίποτα” (φωτο)

Άγνωστοι έκαψαν χωματουργικά μηχανήματα στην Ιεράπετρα.

A-
A+
05/12/2018 | 14:41

Λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό χωματουργικών μηχανημάτων στην Ιεράπετρα, η επιχείρησηπου είναι ιδιοκτησίας των αδερφών Μητσόπουλου και με ανάρτηση τους στην σελίδα τους στο Facebook παίρνουν θέση – κάνοντας λόγο για “άνανδρο εμπρησμό” από άγνωστους.

Αναλυτικά:

“Μερικές φορές η ζωή σε καλεί να αντιμετωπίσεις το σκληρό της πρόσωπο. Ο απολογισμός από τον άνανδρο εμπρισμο προς τους κόπους μιας ζωής ηταν να καούν ολοσχερώς τρία απ’ τα μηχανήματα μας. Σεβόμενοι την εικοσιπενταετή δυναμική μας παρουσία στο χώρο των χωματουργικων έργων και των μεταφορών, ωφειλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε επαγγελματικά τις υπηρεσίες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στάθηκαν καθώς και στους άντρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της ασφάλειας του Νομού Λασιθίου για την έγκυρη παρέμβαση τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν φοβόμαστε κανέναν και δεν μας τρομάζει τίποτα!!!”

Το περιστατικό:

Τον ενδεχόμενο δόλο αναμένεται να εξετάσει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης μεγάλων οχημάτων (φορτηγά και χωματουργικά μηχανήματα) κοντά στη Γρα Λυγιά Ιεράπετρας.

Το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν να καταστραφούν ολοσχερώς συνολικά 7 βαρέα οχήματα, φορτηγά και μηχανήματα χωματουργικών εργασιών, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στους ιδιοκτήτες τους.

Τα μηχανήματα βρίσκονταν στο σημείο στο πλαίσιο εργολαβίας για λογαριασμό ιδιώτη που είχαν αναλάβει οι δύο ιδιοκτήτες τους, ώστε να κατασκευαστούν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις. Μετά το τέλος της δουλειάς, τα μηχανήματα ασφαλίστηκαν στο εργοτάξιο και οι χειριστές επέστρεψαν στις οικογένειες τους. Αργά, το βράδυ ωστόσο, εκδηλώθηκε κάτω από περίεργες και για την ώρα αδιευκρίνιστες συνθήκες η πυρκαγιά που κατέστρεψε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα 7 από τα 8 μηχανήματα που βρίσκονταν στο σημείο.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, και μολονότι η ζημιά που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, ωστόσο κατέστη εφικτό οι φλόγες να μην επεκταθούν στα παρακείμενα θερμοκήπια και αγροικίες. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν πέντε πυροσβέστες που έσπευσαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δύναμη παρέμεινε και στη διάρκεια της νύχτας ώστε να παρέμβει άμεσα στην περίπτωση που χρειαζόταν.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου του εμπρησμού.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.