Κρήτη

Εισβολή σκύλων σε κοτέτσι στην Ιεράπετρα – Έπνιξαν τα ζώα οικογένειας

Εισβολή σκύλων σε κοτέτσι στην Ιεράπετρα – Έπνιξαν τα ζώα οικογένειας

Η οικογένεια έχει χάσει κι άλλες φορές τα ζώα της από επιθέσεις σκυλιών.

A-
A+
06/12/2018 | 10:00

Τα σκυλιά έπνιξαν τις 4 κατσίκες που διατηρούσαν με τη μια απ’ αυτές που ήταν ετοιμόγεννη να χάνει τη ζωή της αμέσως, και τις άλλες 3 να βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, και όπως συμβούλευσε κτηνίατρος την οικογένεια θα πρέπει να τις σφάξουν οι ίδιοι άμεσα. Πέρα απ’ τις κατσίκες τα σκυλιά έπνιξαν και 10 περίπου κότες, τις μισές δηλαδή που υπήρχαν στο χώρο αυτό.

Μια μικρή τρύπα σε λαμαρίνα στην περίφραξη η οποία όπως φαίνεται και στη φωτογραφία έχει ανοίξει πολύ φαίνεται πως ήταν το σημείο απ’ το οποίο ο σκύλος ή οι σκύλοι κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο.

Η οικογένεια, όπως λέει, έχει χάσει κι άλλες φορές τα ζώα της από επιθέσεις σκυλιών που μια φορά μάλιστα επιτέθηκαν μπροστά τους σε ζώα που είχαν βγάλει εκτός της περίφραξης, ενώ οι περισσότερες απ’ τις κότες είχαν μεταφερθεί εκεί μετά από επίθεση ζώων σε άλλο χώρο τους στα Λιβάδια.

Νωρίς το πρωί όταν έγινε αντιληπτή η κατάσταση στο χώρο βρέθηκαν Αστυνομικοί, ο Δημοτικός Αστυνομικός και αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Ιεράπετρας, που κατέγραψαν το περιστατικό, για το οποίο βέβαια λίγα μπορούν να γίνουν αφού δεν βρέθηκαν τα σκυλιά.

Η συμβουλή που τους δόθηκε είναι να κάνουν μήνυση στο ΑΤ Ιεράπετρας, κάτι που όμως δεν το σκέφτονται σοβαρά, έχοντας αγανακτήσει από την περιουσία τους που χάνεται, και ξέροντας πως δεν πρόκειται να βρουν με κάποιο τρόπο δικαίωση.

Το μόνο που ζήτησαν μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι είναι να ξεκινήσει μια προσπάθεια λύσης με τις αγέλες των ζώων που όλοι βλέπουν να κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή βόρεια της Ιεράπετρας, τα οποία πολύ συχνά προκαλούν παρόμοια προβλήματα.

 

.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.