Πολιτισμός

Ελάτε να δοκιμάσετε μουσταλευριά!

Ελάτε να δοκιμάσετε μουσταλευριά!

Μια γευστική γιορτή στους Αθανάτους.

A-
A+
18/09/2019 | 13:05

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθανάτων Δήμου Ηρακλείου με την στήριξη της  Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει, με ελεύθερη είσοδο,  τη «Γιορτή Μουσταλευριάς» το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα,  στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Απόγευμα:  Οι απογευματινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την ανάγνωση μύθων για το αμπέλι. Τα μικρά παιδιά θα συμμετάσχουν «παίζοντας». Έπειτα, κυρίες του Συλλόγου θα μας δείξουν πώς παρασκευάζεται η μουσταλευριά και θα την δοκιμάσουμε όλοι!

Βράδυ: Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη διαχρονική σημασία του αμπελιού μέσα από λογοτεχνικά κείμενα. Θα απολαύσουμε την παράσταση του Κου-κλό θεάτρου Κρήτης «Ο Καραγκιόζης παραλίγο Βεζύρης» και την Ομάδα «Ανώνυμοι Χορευτές» σε χορούς από όλη την Ελλάδα. Η βραδιά θα κορυφωθεί με τη μουσική των εξαίρετων μουσικών Μιχάλη Σπυριδάκη, Κωστή Σφακιανάκη, Άρη Κουτεντάκη και Έφης Μαστορίδη.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «Πάντα ο τρύγος ήταν γλέντι, ξεφάντωμα! Σκοπός μας είναι να το θυμηθούμε και να το ζήσουμε -ιδίως οι νεότεροι και τα παιδιά- μέσα στα πλαίσια, βεβαίως, της εποχής μας».