Πολιτισμός

Γιορτή Κρασιού και φέτος στις Δαφνές από 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου

Γιορτή Κρασιού και φέτος στις Δαφνές από 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου

Το πολιτιστικό αυτό γεγονός φιλοξενείται στην πλατεία του χωριού.

A-
A+
21/06/2018 | 19:07

Σαράντα τρία χρόνια παράδοσης συμπληρώνονται φέτος με τη Γιορτή Κρασιού στις Δαφνές, μια πολιτιστική εκδήλωση που έχει σκοπό την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος των Δαφνών, που δεν είναι άλλο από το φημισμένο κρασί καθώς και την προβολή τοπικών εδεσμάτων.

Οι άριστες εδαφολογικές συνθήκες της περιοχής , καταξίωσαν και έδωσαν στις Δαφνές μια από τις 4 ονομασίες προέλευσης ανωτέρας ποιότητας που υπάρχουν στην Κρήτη με το όνομα “Δαφνές”.

Το κρασί που υπάρχει σε ποικιλία όλες τις ήμερες της Γιορτής προέρχεται από τη περιφέρεια των Δαφνών από το 1976 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η παραπάνω εκδήλωση και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός φιλοξενείται στην πλατεία του χωριού.

Η γιορτή Κρασιού για το έτος 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 29/6 Σαριδάκης Κ

Σάββατο 30/6 Γιακουμάκης Γ.&Συγλέτος Δ

Κυριακή 1/7 Κακουδάκης Κ& Πετσάκης Μ

Δευτέρα 2/7 Αλεξάκης Μ

Τρίτη 3/7 Νοδαράκης Κ & Φραγκιαδουλάκης Μ

Τετάρτη 4/7 Στρατάκης Νίκος & Γιώργος

Πέμπτη 5/7 Παπαδάκης Γ

Παρασκευή 6/7 Σαμόλης Ν.

Τηλ Κρατήσεων 6942821516

Ηλεκτρονικά μπορείτε να επικοινωνήσετε στη σελίδα στο Facebook Πολιτιστικός  Σύλλογος Δαφνών

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.