Κρήτη

H ανάρτηση του Γιώργου – Πλούταρχου Κουτεντάκη σχετικά με την συνάντηση Αυγενάκη – Σαββίδη

H ανάρτηση του Γιώργου – Πλούταρχου Κουτεντάκη σχετικά με την συνάντηση Αυγενάκη – Σαββίδη

A-
A+
12/09/2019 | 11:18

H ανάρτηση του Γιώργου – Πλούταρχου Κουτεντάκη σχετικά με δημοσίευμα ιστοσελίδας που ανήκει σε κυριακάτικη εφημερίδα που παρουσίασε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη να συμπεριφέρεται απρεπώς προς το πρόσωπο του υφυπουργού αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, πριν από την συνάντηση που είχαν στις 29 Αυγούστου οι δύο άνδρες στη Θεσσαλονίκη.

H ανάρτηση του Γιώργου – Πλούταρχου Κουτεντάκη:

Αν διάβαζα Documento και πίστευα τον Βαξεβάνη, σίγουρα θα παρέμενε στη κυβέρνηση, ακόμα ως σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο κόσμος κατάλαβε και η δημοσιογραφία τύπου Βαξεβάνη κατέρρευσε. Ήμουν εκεί στη πρώτη, ανεπίσημη, συνάντηση γνωριμίας του Υφυπουργού Αθλητισμού και του Προέδρου του ΠΑΟΚ, ήμουν δίπλα, παρακολούθησα τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Όλα όσα περιγράφει ο Βαξεβανης είναι ένα ψέμα. Ένα ψέμα το οποίο προσπαθεί με κόπο να χτίσει ο αυτός και η παρέα του.
Και όλα κατέρρευσαν μέσα σε λίγα λεπτά, όταν η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΟΚ παρουσίασε τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Δηλαδή μια συνάντηση γνωριμίας, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί επισήμως, εξελίχθηκε σε ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των δύο αντρών, διάρκειας πάνω από μιάμιση ώρα. Μια συζήτηση που έγινε δημόσια στο LOBBY του ξενοδοχείου και που βεβαίως, δικαίως, και οι δυο δεν ήθελαν να βρίσκονται οι κάμερες από κοντά,. Διότι, όταν θέλεις να χτίσεις μια επαφή, όταν θέλεις να δημιουργήσεις στέρεες βάσεις συνεργασίας, δεν χρειάζεσαι κάμερες συνεχώς γύρω σου, χρειάζεσαι καλή διάθεση και ειλικρινή διάλογο. Και αυτό έγινε και χαίρομαι που την ίδια στιγμή και ο ίδιος ο Υφυπουργός με ανακοίνωση του διέψευσε όλα αυτά που με πάθος προωθούσε το Documento και μια σειρά ελάχιστοι εναπομείναντες Συριζαίοι.
Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, ζώντας από κοντά την αγωνία όλων των παραγόντων του ποδοσφαίρου, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού, έχω να πω ότι είναι η πρώτη που φορά που γίνεται μια τόσο σοβαρή, τόσο δυναμική, προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας. Με αποφασιστικότητα και κυρίως με πολιτική βούληση. Τέτοιου είδους κοντυλοφόροι δεν θα σταθούν εμπόδιο. Είμαι βέβαιος και απ όσα μπορώ να ξέρω από τη μικρή μου εμπειρία είναι βέβαιο ότι και κανένας εκ των σοβαρών ποδοσφαιρικών παραγόντων δεν θα αδιαφορήσει .Είμαστε εδώ να επικροτήσουμε το σωστό, να στηρίξουμε το δίκαιο και να καυτηριάσουμε το ψέμα.
Δεν τρώμε κουτόχορτο κύριε Βαξεβάνη.
Πρέπει να βρίσκεσαι σε μεγάλη απόγνωση για να τα κανεις όλα αυτά…

Οι φωτογραφίες είναι από το Makedonia Palace κατά την συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη με τον κ. Ιβάν Σαββίδη και η φωτογραφία που είναι μαζί ο Υφυπουργός με τον κ. Σαββίδη είναι μετά το τέλος της μεταξύ τους συνάντησης.

Η θέση του ΠΑΟΚ:

«Η συνάντησή τους ήταν γνωστή και την είχε επικοινωνήσει και το υπουργείο.

Και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να μην υπάρχουν κάμερες.

Παρ’ όλα αυτά και χωρίς την ευθύνη ούτε του υπουργού ούτε του Σαββίδη στο χώρο βρέθηκαν κάμερες.

Δεν είναι άλλωστε και δύσκολο να το βρει κανείς άλλωστε!

Η παρουσία των καμερών ενόχλησε τον Σαββίδη που ζήτησε από τις κάμερες να φύγουν κι από τον Αυγενακη να τον ακολουθήσει σε σημείο οπου δεν υπήρχαν κάμερες.

Ούτε ο Σαββίδης είπε στον Αυγενάκη να φύγει, ούτε ο Αυγενάκης τον… κυνηγούσε.

Η συνάντησή τους χωρίς δημοσιότητα τελικά έγινε. Μάλιστα, υπήρξε και η ενημέρωση πως εξελίχθηκε και καλά και δεν υπήρξε κανένας απολύτως πρόβλημα».

Η θέση του υφυπουργού

Λίγες ώρες μετά υπήρξε τοποθέτηση από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έκανε τόνισε: «Οι πρωτοβουλίες για τη βελτίωση και του ποδοσφαίρου, που αποκτούν όλο και περισσότερους συμμάχους, μαζί με την αγαστή συνεργασία της UEFA, είναι προφανές ότι κάποιους ενοχλούν. Η λάσπη που εκτοξεύθηκε απόψε από το Documento, γύρισε όλη εναντίον του. Εντελώς προβλέψιμοι πλέον…»