Lifestyle

Ιωάννα Μαλέσκου: Η παρουσιάστρια που βρίσκεται ανάμεσα στις τοπ της περιφερειακής τηλεόρασης

Ιωάννα Μαλέσκου: Η παρουσιάστρια που βρίσκεται ανάμεσα στις τοπ της περιφερειακής τηλεόρασης

Παρουσιάστρια της εκπομπής “Καλό Μεσημέρι” που μεταδίδεται κάθε μεσημέρι στις 3 από την Κρήτη TV.

A-
A+
16/10/2019 | 10:35

Αφιέρωμα σε τρεις παρουσιάστριες περιφερειακών καναλιών κάνει το bovary.gr ανάμεσα στις οποίες είναι και μια Κρητικιά… από την Πρέβεζα!

Ο λόγος για την Ιωάννα Μαλέσκου, την παρουσιάστρια της εκπομπής “Καλό Μεσημέρι” που μεταδίδεται κάθε μεσημέρι στις 3 από την Κρήτη TV.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το bovary.gr τα τρία κορίτσια (εκτός από την Ιωάννα αναφέρεται στην Μαρία Τσατζαλή από το Star Κεντρικής Ελλάδας και τη Νατάσα Πατρινού από το Ionian channel), είναι τα ζωντανά παραδείγματα πως οι γυναίκες στην περιφέρεια μπορούν να κάνουν θαύματα.

Τα τρία κορίτσια, διαθέτουν εντυπωσιακές σπουδές και ποιοτική πρώτη ύλη: Ευγένεια, ήθος, ευγλωττία, αμεσότητα. Με βλέμμα που πετάει σπίθες αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα όχι και τόσο εύκολο πρότζεκτ. Είτε πρόκειται για ένα δελτίο ειδήσεων που απαιτεί ρεπορτάζ στον αέρα, εμπειρία και ταχύτατα αντανακλαστικά, είτε για ψυχαγωγική εκπομπή που χρειάζεται ψυχή και σώμα στο πλατό ή καθημερινή εκπομπή που μπορεί κυριολεκτικά να ρουφήξει την ανθρώπινη ενέργεια, οι τρεις παρουσιάστριες δηλώνουν παρούσες και στη θέση τους.

Η Ιωάννα Μαλέσκου δεν είναι σίγουρα το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Έκανε τη δική της ανατροπή και από δασκάλα αποφάσισε ότι αυτό που δίνει νόημα στη ζωή της είναι η τηλεόραση. Οι Κρητικοί την λατρεύουν και αυτό αποτυπώνεται στα νούμερα αλλά και την σταθερά ανοδική πορεία της εκπομπής της στο Κρήτη TV. «Η δική μου διαδρομή ξεκίνησε από μια μικρή γραφική πόλη, την Πρέβεζα.. με οδήγησε στη Θεσσαλoνίκη για σπουδές και με εγκατέστησε στην Κρήτη ως δασκάλα Δημοτικού» μου αποκαλύπτει.

Καθημερινά υποδέχεται το κοινό της Κρήτης -και όχι μόνο- ζωντανά για δυόμιση ώρες στο τηλεοπτικό της σπίτι, προσφέροντάς του αυθεντικές στιγμές ψυχαγωγίας παντρεμένες με στοιχεία ενημέρωσης. «Λέμε μαζί “Καλό Μεσημέρι” και γινόμαστε μια μεγάλη μεγάλη παρέα- οικογένεια. Γιατί το “Καλό Μεσημέρι” είναι ευχή κι εμείς αυτό που ευχόμαστε, το κάνουμε πράξη».

Τι θα κάνει όμως αν ένα από τα μεγάλα -όπως συνηθίζουμε να τα λέμε- κανάλια της κάνει πρόταση; «Θεωρώ πως κάθε επαγγελματίας και δη του χώρου στον οποίο ανήκω κι εγώ, οφείλει να ζυγίζει προσεκτικά τις προτάσεις που του τίθενται, να αξιολογεί και αναλόγως να επιλέγει τι είναι ωφελιμότερο για τον ίδιο. Αν αυτό που του προτείνεται -συγκρινόμενο με το τώρα- υπερέχει τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και οικονομικών απολαβών.. τότε ασφαλώς και αξίζει να “πάρει το ρίσκο” της αλλαγής.

Δεν ενθουσιάζομαι ούτε κυνηγώ καταστάσεις, πόσο μάλλον ανθρώπους. Η δική μου αρχή ανέκαθεν ήταν, να εργάζομαι σκληρά και αξιοπρεπώς, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να προχωράω. Να εξελίσσομαι τόσο επαγγελματικά όσο και ως προσωπικότητα. Κι ό,τι είναι να έρθει (αν είναι να έρθει)..καλώς να ορίσει! Αρνητική ή απορριπτική δεν υπήρξα ποτέ. Επιλεκτική όμως πάντα θα είμαι. Δεν κάνω όνειρα ούτε έχω “βλέψεις”. Διανύω μια πολύ ώριμη και δημιουργική φάση της ζωής μου επαγγελματικά, οπότε εκ των πραγμάτων δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάτι. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή..».