Κρήτη

Κρήτη: 24χρονος επιστρέφει στη φυλακή για την… περιποιημένη χασισοφυτεία

Κρήτη: 24χρονος επιστρέφει στη φυλακή για την… περιποιημένη χασισοφυτεία

Χασισοφυτεία 906 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης με δικό της αρδευτικό σύστημα!

A-
A+
05/12/2018 | 14:16

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 24χρονο σήμερα από την Ιεράπετρα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο 24χρονος είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2016 καθώς στο θερμοκήπιο που ενοικίαζε επί χρόνια, σε αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκε μια περιποιημένη χασισοφυτεία 906 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης με δικό της αρδευτικό σύστημα! Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση το προσδοκώμενο όφελος θα ήταν περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προσέγγισαν τρία άτομα, τα οποία δεν θέλησε να τα κατονομάσει φοβούμενος για την ζωή του.

Ισχυρίστηκε ότι επειδή χρωστούσε στις τράπεζες και βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, δέχτηκε να τους παραχωρήσει την χρήση ενοικίασης του θερμοκηπίου με κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα που θα του επέτρεπε να μπλοκάρει τους πλειστηριασμούς. Σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό.

Η έδρα και ο εισαγγελέας κυρίως επέμειναν πολύ ώστε ο 24χρονος να τους αποκαλύψει ποιοι ήταν οι τρεις που τον προσέγγισαν. Σύμφωνα με τo cretalive, αρνήθηκε να τους κατονομάσει υποστηρίζοντας ότι φοβάται για την ζωή του παιδιού του. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο όπως και πρωτόδικα και του μείωσε την πρωτόδικη ποινή κατά δυο χρόνια, επιβάλλοντας του κάθειρξη 13 ετών. Έτσι ο 24χρονος θα επιστρέψει στην φυλακή.

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.