Νότια Κρήτη

Κρήτη: Οι σφαίρες… έκοψαν τα τηλέφωνα!

Κρήτη: Οι σφαίρες… έκοψαν τα τηλέφωνα!

Κάποιοι, που αποφάσισαν να κάνουν “σουρωτήρι” το καφάο με τα όπλα τους.

A-
A+
17/08/2019 | 11:43

Tο καφάο των οπτικών ινών, που έχει εγκαταστήσει ο ΟΤΕ στην περιοχή της Ανώπολης, έβαλαν σημάδι κάποιοι ασυνείδητοι προχθές το βράδυ προκαλώντας ζημιά στην εγκατάσταση.

Σύμφωνα με τα Χανιώτικα νέα, οι σφαίρες που καρφώθηκαν στο καφάο κατέστρεψαν τμήματα του μηχανισμού που εξυπηρετούν μεμονωμένους συνδρομητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση τοποθετήθηκε προκειμένου να εξασφαλίσει γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ, ενώ εξυπηρετεί όλες τις συνδέσεις στην περιοχή της Ανώπολης τόσο όσον αφορά sτην τηλεφωνία όσο και sτην ευρυζωνικότητα.

Μάλιστα, η μεταφορά οπτικών ινών στην Ανώπολη από τον ΟΤΕ είχε υλοποιηθεί έπειτα από αιτήματα ανθρώπων της περιοχής, οι οποίοι είτε δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού είτε διαμένουν εκεί και χρειάζονται ίντερνετ.
Κι όμως τις ανάγκες αυτές φαίνεται πως κάποιοι, που αποφάσισαν να κάνουν “σουρωτήρι” το καφάο με τα όπλα τους, δεν τις σέβονται αδιαφορώντας για το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσουν σε συγχωριανούς τους.
Θα πρέπει, δε, να αναφερθεί πως και παλαιότερα στην Ανώπολη είχαν καταγραφεί ζημιές σε εξοπλισμό του ΟΤΕ, που είχαν προκληθεί από πυροβολισμούς σε ιστούς κεραιών τηλεπικοινωνίας.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι για το προχθεσινό περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο ο Δήμος Σφακίων όσο και η Αστυνομία.