Κρήτη

Μεγάλο μυστήριο – Σε αυτό το λαγούμι βρέθηκε η σορός της Suzanne Eaton

Μεγάλο μυστήριο – Σε αυτό το λαγούμι βρέθηκε η σορός της Suzanne Eaton

Σε αυτό το καλά κρυμμένο σημείο βρέθηκε η σορός της Aμερικανίδας.

A-
A+
10/07/2019 | 13:38

Τα νέα δεδομένα διαμορφώνουν μία σύνθετη κατάσταση, καθώς το σημείο όπου εντοπίστηκε η Αμερικανίδα Βιολόγος Suzanne Eaton εκτιμάται απίθανο να το προσέγγισε η ίδια για εξερεύνηση, αν και ήταν λάτρης της πεζοπορίας και της φύσης, καθώς είναι περίπου 10 χιλιομέτρων από το Κολυμπάρι όπου διέμενε.

Η σορός της εντοπίστηκε στο εσωτερικό της στοάς, στη θέση Ξαμουδοχώρι, μεταξύ Πυργιανών και Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον κοντινότερο αγροτικό δρόμο, σε καταφύγιο χαμηλού ύψους και με ιδιαίτερα δαιδαλώδη χωροταξία που είχε διαμορφωθεί στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής σε δύσβατη περιοχή.

Για να φτάσει κάποιος στην είσοδο της τεχνητής σπηλιάς χρειάζεται να ανέβει κάποιος σε ένα μικρό ύψωμα λίγων μέτρων, για να δει να ξεπροβάλει μπροστά του η είσοδος της σπηλιάς, καθώς το συγκεκριμένο πολυβολείο-Σπηλιά στο Μάλεμε δεν είναι σε κοινή θέα.

Μάλιστα, έχει εκτιμηθεί ότι την ύπαρξη της συγκεκριμένης σπηλιάς αγνοούν ακόμη και κάτοικοι της περιοχής και είναι γνωστή κυρίως σε πεζοπόρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πεζοπόροι ήταν εκείνοι που εντόπισαν τη σορό στο εσωτερικό της στοάς από την έντονη δυσοσμία. Το σημείο όπου εντοπίστηκε το σώμα της δημιουργεί την εντύπωση ότι μεταφέρθηκε από κάποιον τρίτο ή τρίτους.

Καθοριστικής σημασίας για την πορεία της έρευνας των αρχών σχετικά με τον θάνατο της  άτυχης 60χρονης θα είναι τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα διενεργηθεί σήμερα από τους δύο ιατροδικαστές.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ έχουν την δυνατότητα να αναλύσουν το DNA που είναι προφανές ότι έχει μείνει στο σεντόνι για να έχουν μια πιο σαφή εικόνα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Οι ενδείξεις που συλλέχθηκαν για τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης της Suzanne Eaton συνηγορούν στο ότι η 60χρονη Αμερικανίδα έφυγε από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου και διέμενε με αφορμή τη συμμετοχή της σε διεθνές συνέδριο, πιθανότατα για μία σύντομη βόλτα καθώς από τα προσωπικά της αντικείμενα έλειπαν τα αθλητικά της παπούτσια. Μολονότι ήταν γνωστό πως η βιολόγος αγαπούσε τις πεζοπορίες και την επαφή με τη φύση θεωρείται αδύνατο να διήνυσε με τα πόδια την απόσταση των περίπου 10 χιλιομέτρων από το Κολυμπάρι έως το Μάλεμε.

Όταν έγινε αντιληπτή η απουσία της από τις εργασίες του συνεδρίου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμμετάσχει σε καμία από τις εκδρομές που είχαν διοργανωθεί για τους συμμετέχοντες, οι αρχές ενημερώθηκαν και άμεσα ξεκίνησε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό της 60χρονης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

“Εντοπίστηκε σε περιοχή των Χανίων η σορός της 60χρονης αλλοδαπής.
Από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 60χρονης αλλοδαπής, για την οποία είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της την 04.07.2019.

Η σορός της 60χρονης εντοπίστηκε χθες (08.07.2019) το βράδυ σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά.
Στο σημείο μετέβησαν το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και ιατροδικαστής.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων”.