Νότια Κρήτη

Μήνυμα νίκης έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστου Γιάννης Μαθιουδάκης από τις Μοίρες

Μήνυμα νίκης έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστου Γιάννης Μαθιουδάκης από τις Μοίρες

Συγκινητική και ένθερμη η παρουσία του κόσμου, από τις Μοίρες αλλά και από τα γύρω χωριά.

A-
A+
25/05/2019 | 9:54

Στις Μοίρες, την έδρα του Δήμου Φαιστού, έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαΐου τον προεκλογικό του αγώνα ο υποψήφιος Δήμαρχος  Φαιστου Γιάννης Μαθιουδάκης, επικεφαλής του συνδυασμού  “Φαιστός – Ο τόπος μας μπροστά”.

Συγκινητική και ένθερμη ήταν η παρουσία του κόσμου, από την κωμόπολη των Μοιρών αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, που έδωσε το “παρών”  και άκουσε με ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Μαθιουδάκη.

Ο κ. Μαθιουδάκης στην ομιλία του μεταξύ άλλων μίλησε για τον σχεδιασμό μιας σύγχρονης πόλης. Από τον απαραίτητο Περιφερειακό Δρόμο που θα την αποσυμφορήσει από το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα δώσει την ευκαιρία σε μια δημοτική αρχή, που έχει όραμα και διάθεση, να μεταμορφώσει κυριολεκτικά, το κέντρο της πόλης, μετατρέποντας το -σε συνδυασμό με περισσότερο πράσινο και αναπλάσεις προσόψεων κτιρίων- σε τόπο φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες, δίνοντας άλλο αέρα, άλλες δυνατότητες και άλλη εμπορική αξία στα καταστήματα της περιοχής, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων- κάνοντας τις Μοίρες «σταθμό», και όχι απλό πέρασμα, για τους πολυάριθμους τουρίστες που επισκέπτονται τον κρητικό νότο.

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας με την οποία έχουν αντιμετωπιστεί, επί δεκαετίες οι Μοίρες, είναι το γεγονός ότι σε μια κωμόπολη με τεράστια, καθημερινά, κίνηση οχημάτων όπου στους δρόμους της επικρατεί στις ώρες αιχμής κυριολεκτικά κομφούζιο, ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί  για την αντιμετώπιση του εξόφθαλμου κυκλοφοριακού προβλήματος που  φέρνει στα όρια τους, οδηγούς και πεζούς, δημιουργώντας μια απωθητική εικόνα για τους κάτοικους και τους επισκέπτες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαιστού Γιάννης Μαθιουδάκης, τόνισε πως η ψυχή ενός Δήμου είναι οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά, η νεολαία, κι ένας Δήμος που νοιάζεται πραγματικά για το μέλλον του, για ένα ευοίωνο αύριο, πρέπει να έχει τους νέους στο επίκεντρο, στηρίζοντας τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις Αθλητικές Ομάδες, τα Σχολεία, πρέπει να μπαίνει μπροστάρης σε εκδηλώσεις που κινητοποιούν τη νεολαία, της δίνουν κίνητρα, εναύσματα, ευκαιρίες για δημιουργικές ενασχολήσεις,  κάτι που αποτελεί όφελος για όλη την τοπική κοινωνία, ανεβάζοντας το πολιτιστικό της επίπεδο, αποτελώντας ανάχωμα σε παραβατικές συμπεριφορές, δίνοντας ελπίδα για το παρόν και το αύριο της περιοχής μας.