Κρήτη

Περισσότεροι από 400 κεραυνοί έπεσαν σε μια ημέρα στην Κρήτη!

Περισσότεροι από 400 κεραυνοί έπεσαν σε μια ημέρα στην Κρήτη!

Τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα "Ζευς" για το νησί μας.

A-
A+
21/06/2018 | 17:22

Ιδιαίτερης έντασης ήταν τα καιρικά φαινόμενα που κατά τόπους άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη με την ονομασία “Μίνωας” .

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν χθες κατά τις απογευματινές κυρίως ώρες ενώ τοπικά τα καιρικά φαινόμενα συνοδεύτηκαν από χαλαζοπτώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιούργησαν μικροπροβλήματα.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η κατανομή των βροχοπτώσεων στο νησί της Κρήτης σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στα Σταυράκια Ηρακλέιου (26 χιλιοστά) και στο Πυράθι Ηρακλείου (16.8 χιλιοστά).

Εντύπωση όμως προκαλεί και ο πολύ μεγάλος αριθμός κεραυνών που έπεσαν καθώς σύμφωνα με το σύστημα “ΖΕΥΣ”, κατά τη διάρκεια των καταιγίδων καταγράφηκαν περισσότεροι από 400 κεραυνοί να έχουν πλήξει στο νησί.

Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η πυκνότητα από τις πτώσεις των κεραυνών που σε πολλές περιοχές προκάλεσαν και προβλήματα.

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.