Νότια Κρήτη

Πρεμιέρα για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Γόρτυνας (βίντεο)

Πρεμιέρα για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Γόρτυνας (βίντεο)

Χαιρετισμοί και τα εύσημα σε παιδιά και εκπαιδευτικούς ( βίντεο).

A-
A+
08/06/2016 | 11:50

Την τιμητική του είχε χθες Τρίτη 7 Ιουνίου το Θέατρο και ο Πολιτισμός καθώς λίγο μετά τις 7 το απόγευμα άνοιξε η αυλαία για το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής του Δήμου Γόρτυνας.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ έγινε με δύο θεατρικές παραστάσεις από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου, που παρουσίασε το σατιρικό σκετς με τίτλο «Τα Επαγγέλματα» και από το Δημοτικό Σχολείο Βαγιονιάς με την παράσταση της «Φρουτοπίας» από το κλασικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά.

Δύο διαφορετικές παραστάσεις που χάρισαν το γέλιο και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Οι θεατρικές παραστάσεις συνεχίζονται και σήμερα από το Δημοτικό Σχολείο των Καπαριανών και από το Δημοτικό των Στόλων, ενώ χορευτικά θα κλείσει η βραδιά με το Δημοτικό Σχολείο του Σοκαρά.

Η έναρξη

Στην επίσημη τελετή έναρξης του Μαθητικού Φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του Νότου, παρέστησαν ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας  Ιωακείμ, οι Δήμαρχοι Γόρτυνας και Φαιστού κ. Σχοιναράκης και Αρμουτάκης, αντιδήμαρχοι και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών συμβουλίων και πολιτιστικών συλλόγων, γονείς, εκπαιδευτικοί και αρκετός κόσμος.

5ο φεστιβάλ Γόρτυνας- έναρξη

Φεστιβάλ Γόρτυνα- έναρξη

μαθητικό φεστιβάλ- κόσμος

5ο μαθητικό φεστιβάλ Γόρτυνας

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης, ο π. Ιωακείμ εκ μέρους του Μητροπολίτου κ.κ. Μακαρίου, η Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Αγίας Βαρβάρας κ. Βαρβάρα Ανωγειανάκη, και  ο εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκος Κοκκινάκης.

Στις ομιλίες τους οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ανάγκη καθιέρωσης τέτοιων πολιτιστικών γεγονότων που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό, ενώ απένειμαν τα εύσημα στους μαθητές των σχολέιων και στους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια τους.

Την ευθύνη της τελετής και της διεξαγωγής του Φεστιβάλ είχαν ο Πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού  δ.σ. Αποστολάκης Δημήτρης και η κα. Ελευθερία Τυλλιανάκη.

Παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο από την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.