Πολιτισμός

Σήμερα η εκδήλωση για τα τροχαία

Σήμερα η εκδήλωση για τα τροχαία

A-
A+
18/11/2018 | 12:19

Το θέμα της απόδοσης Δικαιοσύνης για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα θα αναδειχθεί στις εκδηλώσεις του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», την ερχόμενη Κυριακή στις 11.00 μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Σύμφωνα με το μέλος του Συλλόγου Λευτέρη Μιχελάκη, ο μέσος όρος του χρόνου έως ότου τελεσιδικήσει μια υπόθεση είναι τα 6 χρόνια, κι εν τω μεταξύ ο υπαίτιος κυκλοφορεί ανενόχλητος στους δρόμους όπως και πριν. Μάλιστα, όπως επισήμανε έχει συμβεί υπόδικος για υπόθεση τροχαίου να εμπλακεί και δεύτερη και τρίτη φορά σε τροχαίο. Το θέμα της Δικαιοσύνης, επισήμανε ο κ.Μιχελάκης, θα βοηθήσει την οδική ασφάλεια.

Μεταξύ των δύο κορυφαίων ζητημάτων που θέτει ο Σύλλογος είναι:

• Άμεση Κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ που αφήνει ατιμώρητους τους εγκληματίες οδηγούς που εγκαταλείπουν τα θύματά τους.
• Ριζική αναμόρφωση της νομοθεσίας που αφορά στα τροχαία εγκλήματα. Ο φόνος στην άσφαλτο δεν είναι πλημμέλημα!…».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συναυλία μνήμης με τη Φιλαρμονική Δήμου Ηράκλειου μπροστά στη Βασιλική Αγίου Μάρκου.

Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση είναι οι ακόλουθοι φορείς και σύλλογοι: Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ, ΕΚΑΒ, Τροχαία Ηρακλείου, Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Ν. Ηρακλείου, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Δήμος Χερσονήσου, Ομάδα Εθελοντών Παιδείας Δ. Ηρακλείου, Φωτογραφική ομάδα Φωτο-συνθεσις, Ραδιοφωνικός σταθμός Family.

cretalive

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.