Κρήτη

Στα 10 κορυφαία αεροδρόμια το “Νίκος Καζαντζάκης”

Σε ελκυστικό προορισμό συνεχίζει να αναδεικνύεται η Ελλάδα στη γερμανική αγορά.

A-
A+
09/02/2017 | 10:30

Σε ελκυστικό προορισμό συνεχίζει να αναδεικνύεται η Ελλάδα στη γερμανική αγορά, με τη ζήτηση να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τον Ιανουάριο, αν και οι ρυθμοί ανάπτυξης εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι, σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Την ίδια στιγμή, η Αίγυπτος δείχνει να κάνει δυναμικό come back, ενώ, αντίθετα, αποδυναμωμένη εμφανίζεται η ζήτηση για κορυφαίους προορισμούς στην Ισπανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας TravelTainment, ισχυρή εξακολουθεί να υφίσταται η ζήτηση για την Ελλάδα, με τις κρατήσεις για την Κω από τη γερμανική αγορά να έχουν διπλασιαστεί, ενώ, παράλληλα, εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις για τη Ρόδο (44%), όπως και για το Ηράκλειο (36%).

Τα στοιχεία αυτά τοποθετούν τα τρία ελληνικά αεροδρόμια στο Top 10 των αεροδρομίων προορισμών για τους Γερμανούς, με το Ηράκλειο να τοποθετείται στην 6η θέση, τη Ρόδος στην 8η και την Κω στην 10η θέση, στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, που σημειώνει διψήφιους ρυθμούς αύξησης τους τελευταίους μήνες, τοποθετήθηκε τρίτο, με μερίδιο 12% επί του συνόλου των κρατήσεων στους 10 μεγαλύτερους προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με το money – tourism, αντίθετα, η ζήτηση για κρατήσεις στη Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά αποδυναμώθηκε τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με τις κρατήσεις στην Πάλμα να εμφανίζουν πτώση 12%, στη Φουερτεβεντούρα 11%, σε Λας Πάλμας και Νότια Τενερίφη 8% και 3% σε Arrecife. Δεδομένης της ισχυρής ζήτησης για την Ισπανία κατά τους τελευταίους μήνες, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι διαθέσιμες κλίνες ολοένα και περιορίζονται στους κορυφαίους, ισπανικούς προορισμούς. Εν τω μεταξύ, οι κρατήσεις για την Αττάλεια συνέχισαν να μειώνονται, με τον Ιανουάριο να σημειώνει πτώση κατά 32%, σε σύγκριση με το, ήδη, αδύναμο προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, το αεροδρόμιο της Τουρκικής Ριβιέρας παρέμεινε το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού για τους Γερμανούς, με μερίδιο 13% επί του συνόλου των κρατήσεων στα δέκα μεγαλύτερα αεροδρόμια.