Νότια Κρήτη

Συνάντησαν την υφυπουργό οι αγρότες της Κρήτης αλλά έφυγαν χωρίς απαντήσεις

Συνάντησαν την υφυπουργό οι αγρότες της Κρήτης αλλά έφυγαν χωρίς απαντήσεις

Η κ.Αραμπατζή δεσμεύτηκε πως θα απαντήσει εγγράφως σε 10 ημέρες σε όσα ζητήματα τέθηκαν στη συζήτηση

A-
A+
07/11/2019 | 13:31

Μια συνάντηση περισσότερο γνωριμίας παρά ουσίας, με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροτικούς φορείς της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκαν χθες το απόγευμα οι εκπρόσωποι των αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας, Σητείας, Κουντούρας και Τυμπακίου, όπου είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή.

Θέματα συζήτησης ήταν τα μέτρα προστασίας κατά του φονικού εντόμου Tuta Absoluta που συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τις ενισχύσεις μέσω του De minimis. Πλέον μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική απάντηση και λύση σε χρόνια προβλήματα για τα οποία όλοι οι αγροτικοί φορείς εδώ και χρόνια ακούν διαρκώς υποσχέσεις.

Όπως λέει η πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνα Τσικαλουδάκη, η υφυπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένη για όλα τα προβλήματα και αιτήματα των αγροτών, και χωρίς να γίνει συζήτηση για λεπτομέρειες, η κα Αραμπατζή δεσμεύτηκε πως θα απαντήσει εγγράφως σε 10 ημέρες σε όσα ζητήματα τέθηκαν στη συζήτηση.

Ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης σημείωσε πως η κ. Αραμπατζή, έδωσε δίκιο στους αγρότες, τόσο στο θέμα της Τuta, όσο και σε αυτό της αποζημίωσης τους μέσω του De minimis, αλλά και του Μεταφορικού Ισοδύναμου.