Νότια Κρήτη

Την υποψηφιότητά της για το Δήμο Ηρακλείου ανακοίνωσε η Βαγγελιώ Σχοιναράκη (Βίντεο)

Την υποψηφιότητά της για το Δήμο Ηρακλείου ανακοίνωσε η Βαγγελιώ Σχοιναράκη (Βίντεο)

A-
A+
15/03/2019 | 13:56

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη ανακοίνωσε, την Πέμπτη 14/3, την υποψηφιότητά της ως υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει».

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη αναφέρθηκε στην απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ηρακλείου και τόνισε πως ήταν μια συλλογική απόφαση με μεγάλη ευθύνη, για να οδηγήσουμε όλες και όλοι μαζί το Ηράκλειο στον δρόμο της ανάπτυξης.

Η ομιλία της επικεντρώθηκε σε 2 βασικούς άξονες οι οποίοι θα αποτελούν και τη στρατηγική ανάπτυξης για το Δήμο Ηρακλείου.

Ο πρώτος άξονας βασίζεται στην ποιοτική διαχείριση και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών σε όλους τους δημότες. Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη τόνισε πως αποτελεί υποχρέωση και όχι δέσμευση να γίνονται με σωστό τρόπο:

 • Η αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών, με καθαρές διαδικασίες.
 • Η ανάπτυξη των λειτουργιών των κοινωνικών υπηρεσιών και το δίκτυο παιδικών σταθμών.
 • Η διάχυση του πολιτισμού μέσω των πολιτιστικών οργανισμών.
 • Η διάδοση του αθλητικού πνεύματος μέσω αθλητικών κέντρων.

Αναφέρθηκε επίσης στην ορθή ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, γιατί περιοχές όπως το Γοργολαΐνη, η Παλιανή, το Τέμενος είναι δυναμικές αγροτικές περιοχές, που έχουν ανάγκη στήριξης από όλους μας.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη ανέλυσε στη συνέχεια τη δομή του δεύτερου άξονα, που θα βασίζεται στα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά και την ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να γίνει αυτό. Με τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας που θα βασίζεται στη φιλοξενία, στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών, στο φιλικό πρόσωπο της πόλης και στην εξωστρέφεια, σε όλους τους τομείς.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη δεσμεύτηκε για μια νέα τοπική διακυβέρνηση, γιατί το Ηράκλειο αξίζει να έχει στρατηγικό σχεδιασμό, συλλογική διαχείριση, ολοκληρωμένο οικοσύστημα υποδομών, ισχυρή κοινωνική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη και οικονομική αυτοτέλεια.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε κατά την ομιλία της στον ρόλο που θα πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου και το Ι.Τ.Ε. που οφείλουν να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για το νέο, το καινοτόμο, το αποτελεσματικό, με νέες ιδέες που θα βελτιώσουν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και την ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη έκλεισε την ομιλία της υπογραμμίζοντας ότι το Ηράκλειο χρειάζεται σχέδιο και ομαδική δουλειά από όλες και όλους, γιατί το Ηράκλειο το αξίζει.

Δείτε στο βίντεο την ολόκληρη την ομιλία:

 

Βιογραφικό – Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εκλέγεται Βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000 και επανεκλέγεται το 2004. Ως βουλευτής, διετέλεσε Κοσμήτορας στο Προεδρείο της Βουλής (Μάρτιος 2004 – Οκτώβριος 2006). Επιπλέον, ήταν Αναπληρώτρια Συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων (θέματα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού) από το Μάρτιο 2005 ως τον Μάιο του 2006.

Έλαβε μέρος σε πλήθος επιτροπών:

 • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (2000 – 2004 & 2004 – 2006)
 • Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού (2005 – 2006)
 • Μέλος της Ειδικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής (2004 -2006)
 • Μέλος της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (2004 – 2006)
 • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης της Βουλής (2004 – 2005)
 • Πρόεδρος της Επιτροπής Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της Βουλής (2001 – 2004)
 • Μέλος του Προεδρείου της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ (2002 – 2004)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το 2007 εκλέγεται Νομάρχης Ηρακλείου.

Ως Νομάρχης είχε την ευθύνη συντονισμού πολλών ομάδων εργασίας για την αναμόρφωση του οργανισμού της Νομαρχίας, τόσο σε επίπεδο νομού όσο και περιφέρειας Κρήτης. Επιπλέον, ήταν υπεύθυνη για την επίλυση θεμάτων που αφορούσαν την Κρήτη και τον νομό, αλλά και για τη διευθέτηση σημαντικών αναπτυξιακών υποθέσεων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Την 26η Σεπτεμβρίου του 2018, εκλέγεται Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών Ελλάδος, που σκοπό έχει την προώθηση θέσεων για να γίνει πράξη η ίση και ισότιμη η συμμετοχή των γυναικών στα κόμματα, στο Κοινοβούλιο, στην Αυτοδιοίκηση, στις διοικήσεις οργανισμών Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου και, γενικότερα, στα κέντρα αποφάσεων.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Το πρώτο της πτυχίο της είναι στα Παιδαγωγικά, από την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου(ΑΕΙ). Στη συνέχεια, σπούδασε Παιδαγωγικά και στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Π.Τ.Δ.Ε. Τέλος, έγινε Διδάκτωρ στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, από όπου αποφοίτησε με άριστα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1959, στο Πετροκεφάλι, Καινουργίου Κρήτης.
Τρίτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με πατέρα μετανάστη στη Γερμανία.
Είναι παντρεμένη με τον δάσκαλο Γιώργο Σχοιναράκη και έχουν δύο παιδιά. Τον Μιχάλη (πτυχιούχο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία) και τη Μαρία (πτυχιούχο Αρχιτεκτονικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία).