Πολιτισμός

Ζωντανή η μνήμη του Μανώλη Κακλή

Ζωντανή η μνήμη του Μανώλη Κακλή

Ξεχωριστή τιμή στον σπουδαίο καλλιτέχνη που έφυγε νωρίς.

A-
A+
22/08/2019 | 10:30

Έναν μεγάλο κρητικό καλλιτέχνη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αφήνοντας όμως πίσω του ένα τεράστιο έργο, τίμησε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον Δημοτικό Κήπο.

Ο Μανώλης Κακλής τιμήθηκε για την προσφορά του, για το έργο του ως καλλιτέχνης, σε μία εκδήλωση που παραβρέθηκαν οι κόρες του Αγάπη και Αργυρώ, αλλά και πολύς κόσμος που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να είναι παρών σε μία ξεχωριστή βραδιά για έναν άνθρωπο, που γράφτηκε στην ιστορία.

Την βραδιά παρουσίασε ο Γιώργος Βιτώρος, ενώ για τον καλλιτέχνη και άνθρωπο Μανώλη Κακλή μίλησε ο γνωστός γιατρός και λάτρης της μουσικής παράδοσης της Κρήτης Μανώλης Παπυράκης. Την αφήγηση έκανε η Βιργινία Παπυράκη.

Συμμετείχαν οι κρητικοί καλλιτέχνες Ζαχαρίας ΜελεσσανάκηςΜανώλης Αλεξάκης, Κώστας Κακουδάκης, Κώστας Βερδινάκης, Μιχάλης Αλεφαντινός, Σήφης Τσουρδαλάκης, Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Πετσάκης, Ηλίας Σαββάκης, Γιάννης Κακλής, Γιώργος Ρεράκης, Σπύρος Παπαδάκης, Μιχάλης Μαυράκης, Νίκος Γκαλονάκης.

Για την καλλιτεχνική προσφορά του Μανώλη Κακλή μίλησε και ο πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Κρητικών Καλλιτεχνών, Γαλάτιος Μοσχονάς.

 

goodnet.gr