Lifestyle

Γευστικές «διαδρομές» στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου για τον Άκη Πετρετζίκη

Γευστικές «διαδρομές» στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου για τον Άκη Πετρετζίκη

Στα Ζωνιανά και στα Ανώγεια ο γνωστός Σεφ εξερεύνησε νέες γεύσεις με "άρωμα" Κρήτης.

A-
A+
15/01/2024 | 23:30

Στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου βρέθηκε ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης για τα γυρίσματα της εκπομπής του Akis’ Food Tour όπου εκτός από νέες γεύσεις απόλαυσε και την τοπική φιλοξενία!

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, βρέθηκε στα Ζωνιανά όπου τον υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του χωριού, η οικογένεια Παρασύρη και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Παρασύρης. Ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ επισκέφτηκε το σπίτι της οικογένειας , καφενεία ακόμη και μιτατο στα ορεινά της περιοχής, όπου εξερεύνησε νέες γεύσεις και πήρε έμπνευση για μαγειρική με “άρωμα” Κρήτης!

Κατά κοινή ομολογία η επίσκεψη ενθουσίασε τόσο τον ίδιο τον σεφ, όσο και τους κατοίκους της περιοχής που πέρασαν παρέα μια όμορφη Κυριακή, απολαμβάνοντας τον γαστρονομικό πλούτο της Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άκης Πετρετζίκης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και στα Καψαλιανά και συγκεκριμένα το «Kapsaliana Village Hotel» και τον ελαιόμυλο της μονής Αρκαδίου. Ο γνωστός σεφ έκανε γευσιγνωσία ελαιολάδου και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, τονίζοντας μάλιστα πως πλέον ξέρει τι λάδι πρέπει να επιλέξει, αφού μυήθηκε στα «μυστικά» της επιλογής από την γνωστή γευσιγνώστρια Ελευθερία Γερμανάκη.

Σίγουρα πάντως η ενδοχώρα του Ρεθύμνου,  πέρα από έμπνευση για νέες γευστικές απολαύσεις, θα αποτελέσει για τον ίδιο και επιλογή διακοπών όπως τόνισε κατά την επίσκεψη του στα Καψαλιανά!

Ακολούθησαν επισκέψεις του και στα Ανώγεια, το αποστακτήριο 35Ν του Ηλία Μελισσουργού, στο εργαστήριο φύλλου της οικογένειας Χατζηπαράσχου, στον παραδοσιακό φούρνο Αλεξανδράκη στην παλιά πόλη,  θέλοντας έτσι να πάρει ,αλλά και να δώσει στο ευρύ κοινό μια καλή «γεύση» της τοπικής κουζίνας και του παραγωγικού πλούτου της Κρήτης, που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται αναβαθμίζοντας διαρκώς την ποιότητα των τοπικών προϊόντων.