Νότια Κρήτη

2 χρόνια Apopsilive.gr – Ένας ολοζώντανος κόσμος, άμεσης ενημέρωσης!

2 χρόνια Apopsilive.gr – Ένας ολοζώντανος κόσμος, άμεσης ενημέρωσης!

A-
A+
21/06/2018 | 10:10

2 χρόνια συμπληρώνονται ήδη από τότε που -τον Ιούνιο του 2016- το Apopsilive.gr έκανε την θεαματική εμφάνιση του στο χώρο του διαδικτύου φέρνοντας πολλές καινοτομίες και κυρίως ένα νέο αέρα στα ρεπορτάζ με εικόνα και ήχο, προσφέροντας μια πραγματικά «live» ενημέρωση.

Η μεγάλη και ένθερμη ανταπόκριση του κοινού που αγκάλιασε το Apopsilive.gr από την πρώτη στιγμή, όπως φαίνεται από την υψηλή επισκεψιμότητα που έχουν τα ποικιλόμορφα θέματα του τα οποία,  πέρα από την κάλυψη της τρέχουσας επικαιρότητας, δίνουν έμφαση στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου μας, στα τοπία του, στην ιστορία του και τις ιστορίες του, αλλά κυρίως «εστιάζουν» στα πρόσωπα όχι μόνο τα δημόσια αλλά και των καθημερινών ανθρώπων, αναδεικνύοντας τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Με βίντεο-ρεπορτάζ από διάφορα θέματα και εκδηλώσεις, με συνεντεύξεις αλλά και με βίντεο-κάλυψη για πρώτη φορά στον κρητικό νότο Δημοτικών Συμβουλίων, δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να μπορεί να είναι «παρών» και να ενημερώνεται πιο άμεσα για πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Πετυχημένη ρότα

…Σβήνοντας τα δύο κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του το Apopsilive.gr συνεχίζει την πλεύση του στο ανοιχτό πέλαγος του διαδικτύου, ως εκπρόσωπος της… νέας γενιάς της δημοσιογραφικής οικογένειας της «Άποψης του νότου», με ούριο άνεμο- αν κρίνουμε από την επιτυχημένη ρότα τα πρώτα δύο χρόνια «ζωής» του.

Το Αpopsilive.gr, από το ξεκίνημα του έβαλε ως στόχο να είναι ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης υψηλών προδιαγραφών, με τηλεοπτικά studios, ρεπορτάζ με κάμερα στο δρόμο & οπτικοακουστική κάλυψη γεγονότων, εκδηλώσεων & δημοτικών συμβουλίων, συνεντεύξεις, αθλητικά γεγονότα, κ.α.

Η ανταπόκριση του κόσμου που αγκάλιασε το νέο «μέσο» από την πρώτη στιγμή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και το κοινό που επιλέγει «πιστά» ενημερώνεται καθημερινά από το μοναδικό υπερσύγχρονων προδιαγραφών site του τόπου μας αυξάνεται ολοένα. Καθημερινά, όλο το 24ωρο, όπου κι αν βρίσκεται κάποιος, μπορεί, έχοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο, να ενημερώνεται μέσα από το Αpopsilive.gr άμεσα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στην επικαιρότητα αφού αυτός είναι ο κύριος δημοσιογραφικός στόχος: η μετάδοση της είδησης τη στιγμή που συμβαίνει. Άμεσα, υπεύθυνα και έγκυρα. Καθώς ζούμε στην εποχή της ταχύτητας όπου η άμεση πληροφόρηση αποτελεί διαρκές ζητούμενο για όλους, το διαδίκτυο αποτελεί πια κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης. Με τα θετικά και τα αρνητικά του, τα συν και τα πλην του, καθώς οι αδυναμίες στη διαχείριση του μέσου είναι πολλές, με αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα και την εγκυρότητα.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του site ο πήχυς γι αυτούς ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, χωρίς να επαναπαύονται και χωρίς να εφησυχάζουν, έχοντας σαν στόχο μια διαρκή ανοδική πορεία, όχι σε ψυχρούς αριθμητικούς δείκτες, αλλά στην εκτίμηση και την αποδοχή του κόσμου- σε κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

Με πιστοποίηση

Το Αpopsilive.gr ήταν από τα πρώτα πιστοποιημένα online Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα, στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών ΜΜΕ, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι τα εγγεγραμμένα μέλη δικαιούνται, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν κρατική διαφήμιση, οι δημοσιογράφοι τους να έχουν διαπίστευση, ενώ μπορούν να συνεργάζονται στα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και λοιπά προγράμματα του «Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων» (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.). Σύμφωνα με το Υπουργείο, η καθιέρωση του Μητρώου έχει ως στόχο να ρυθμιστεί το άναρχο διαδικτυακό τοπίο όπου στήνονται αναρίθμητα sites με προχειρότητα και ανευθυνότητα.

 

 

Ο Βουλευτής Λ. Αυγενάκης στο studio του Apopsilive.gr

Από συνέντευξη του βουλευτή Ν.Ηγουμενίδη

Ο κ. Γιάννης Μαθιουδάκης ξεναγεί Ευρωπαίους Δημοσιογράφους στα στούντιο

Παρόντες στα πολιτιστικά δρώμενα

Προβάλλοντας τις επιτυχίες της νέας γενιάς στον αθλητισμό

 

Σε Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας

Συνέντευξη του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων

 

 

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.