Νότια Κρήτη

Ανάβουν τους ξυλόφουρνους στην Πόμπια

Ανάβουν τους ξυλόφουρνους στην Πόμπια

Γιορτή ξυλόφουρνου και τιμητική βραδιά στην Πόμπια.

A-
A+
07/07/2016 | 14:22

Όλα είναι έτοιμα και φέτος στο όμορφο χωριό της Μεσαράς για να υποδεχτεί τον κόσμο στην γιορτή ξυλόφουρνου, στην οποία μάθουν οι μεγαλύτεροι στους νεότερους πως είναι πραγματικά το ζύμωμα και το ψήσιμο του παραδοσιακού ψωμιού αλλά και του φαγητού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΠΣ Πόμπιας: «Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 17:00 στην αίθουσα του συλλόγου θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Πόμπιας. Γυναίκες μιας άλλης εποχής θα μας πουν ιστορίες και θα μας διδάξουν τα μυστικά του ζυμώματος και του χωριάτικου ψωμιού.

Σάββατο 9 Ιουλίου ο φούρνος δεν σβήνει και γεμίζει με ψητά για τον κόσμο που θα παρευρεθεί στη γιορτή που θα πλαισιώσει μουσικά το συγκρότημα του ταλαντούχου λυράρη και ερμηνευτή Νίκου Μανιουδάκη.

Ο  Π.Σ.Πόμπιας θα τιμήσει τους αθλητές της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ “Καπετάν Μιχάλης Κόρακας” και τον Προπονητή Δημήτρη Φουστανάκη.  Η ξιφασκία στην Κρήτη ξεκίνησε στην Μεσσαρά (στην Πόμπια ) το 1979 με το Κο Σπυριδάκη Δημήτρη όπου θα τιμηθεί για την προσφορά του. Ώρα έναρξης 21:30 Είσοδος με πλήρες μενού: 10,00 ευρώ».