Νότια Κρήτη

Από τη Μεσαρά θα ανακοινώσει ο Βορίδης αποζημιώσεις για θερμοκήπια και ελιές 

Από τη Μεσαρά θα ανακοινώσει ο Βορίδης αποζημιώσεις για θερμοκήπια και ελιές 

Ανακοινώνει αποζημιώσεις για θερμοκήπια και ελιές που χτυπήθηκαν από το χαλάζι

A-
A+
05/12/2019 | 9:04

Αποφασισμένος να δώσει άμεσα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης, εμφανίζεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, που θα προεδρεύσει σήμερα Πέμπτη σε σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει η Περιφέρεια και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΕΒΕΗ.

Κατεύθυνση της κυβέρνησης, είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για να καλυφθεί το πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης, δήλωσε φτάνοντας χθες στο Ηράκλειο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί.

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων στήριξης των παραγωγών ελαιολάδου της Κρήτης. Ήρθα στην Κρήτη και πριν απ’ όλα θα ακούσω τους παραγωγούς, αν και ήδη έχουμε εκτενή ενημέρωση για το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Βορίδης, που έχει σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγών στο Ηράκλειο και το Τυμπάκι.

Το μεσημέρι, μετά την ευρεία σύσκεψη στο Ηράκλειο, ο κ.Βορίδης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, θα επισκεφτεί το Δημαρχείο Φαιστού αρχικά, όπου θα ενημερωθεί από το Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη για τα προβλήματα της περιοχής και ακολούθως θα επισκεφτεί το Τυμπάκι.

Εκεί θα επισκεφτεί τα συσκευαστήρια Γιαννακάκη και Συνεταιρισμού Τυμπακίου και θα συνομιλήσει με τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, θα ανακοινώσει στήριξη των παραγωγών θερμοκηπιακών καλλιεργειών της Κρήτης για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, θα ανακοινώσει την απόφασή του για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης που υπέστησαν ζημιές από χαλαζοπτώσεις στη διάρκεια του έτους, ενώ ταυτόχρονα μεθοδεύεται και η διεκδίκηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνολικές αποζημιώσεις όλων των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν από δάκο και γλοιοσπόριο, και στην κατεύθυνση αυτή έχει δώσει εντολή για συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής για τη δακοκτονία.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και προέτρεψε τους νέους αγρότες να παραμείνουν στη γη τους καθώς σύντομα θα ανακοινωθούν ευνοϊκά μέτρα που θα τους δίδουν το δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς .