Νότια Κρήτη

Αυξητικές τάσεις στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης και στη Μεσαρά

Αυξητικές τάσεις στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης και στη Μεσαρά

Τι αναφέρει ο κ. Γιαννακάκης Γεώργιος, ιδιοκτήτης πρατηρίου Υγρών Καυσίμων AVIN στο Τυμπάκι.

A-
A+
06/12/2018 | 13:13

Κατά την έναρξη της περιόδου πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης η ζήτηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς ήταν ελάχιστη, ενώ ακόμα και τον μήνα Νοέμβριο δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ζήτησης.

Με τις πρώτες μειώσεις ωστόσο των τιμών και πριν ακόμα η θερμοκρασία αρχίσει να πέφτει αισθητά στην Κρήτη, άρχισαν και οι παραγγελίες πετρελαίου.

Παράλληλα, πλησιάζει και η απόφαση για την χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης.  Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι το ποσό που θα χορηγηθεί φέτος θα είναι ελαφρώς περισσότερο σε σχέση με πέρσι.

O κ. Γιαννακάκης Γεώργιος, ιδιοκτήτης πρατηρίου Υγρών Καυσίμων AVIN στο Τυμπάκι μιλώντας στο Apopsilive.gr, αναφέρει: «Πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας έχουν αρχίσει να παραγγέλνουν πετρέλαιο, μετά την πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από την χρήση aircondition και άλλων λύσεων θέρμανσης όπως οι σόμπες, που κρατούσαν μέχρι πρότινος κλειστό το καλοριφέρ. Οι πιο συνηθισμένες παραγγελίες αφορούν μονοκατοικίες ή μικρές οικογενειακές πολυκατοικίες, που αποφάσισαν να ανάψουν καλοριφέρ».

Δικαιολογητικά για χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης:

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι το ποσό που θα χορηγηθεί φέτος θα είναι ελαφρώς περισσότερο σε σχέση με πέρσι. Ποιοι όμως θα το λάβουν; Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τους δικαιούχους να καρπώνονται ένα ποσό που θα φτάνει τα 15 – 20 λεπτά το λίτρο. Το άλλο σενάριο θέλει να δίνονται επιπλέον χρήματα μόνο σε όσους κατοικούν σε βόρειες και ψυχρές περιοχές, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών που υπάρχουν.

Να τονίσουμε ότι το επίδομα θα σπάσει στα δύο. Το πρώτο που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς έως το τέλος του έτους θα αφορά όλους εκείνους που πέρυσι πήραν το επίδομα. Το δεύτερο θα αφορά τους νέους για την περίοδο 2018 – 2019.
Για τη καταβολή του συμπληρωματικού επιδόματος πετρελαίου οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση. Αντίθετα όταν θα εκδοθεί η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος της φετινής σεζόν (2018-2019) τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr). Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.

Όταν θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή οι πολίτες πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» που θα οδηγεί στην σελίδα Επίδομα πετρελαίου η οποία ανοίγει με τη συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών. Εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε:

1. Τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η.
2. Αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.
3. Αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνετε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη.
4. Τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα.
5. Αποδέχεστε τους σχετικούς όρους
6. Επιλέγετε υποβολή αίτησης

Το apopsilive.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις και τα παράπονα τους μέσα από την ιστοσελίδα μας, καθώς θεωρούμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να το κάνει ελεύθερα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά γιατί δεν θα εγκρίνονται προς δημοσίευση.