Νότια Κρήτη

Δήλωση της Χουστουλάκη Γενοβέφας, για τις δηλώσεις Ηγουμενίδη, αναφορικά με το ΕΠΑΛ των Μοιρών

Δήλωση της Χουστουλάκη Γενοβέφας, για τις δηλώσεις Ηγουμενίδη, αναφορικά με το ΕΠΑΛ των Μοιρών

Yποψήφια Περιφερειακή Συμβούλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

A-
A+
03/05/2019 | 14:28

Δήλωση της Χουστουλάκη Γενοβέφας, υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις δηλώσεις του Ν. Ηγουμενίδη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων στο ΕΠΑΛ των Μοιρών

Η Χουστουλάκη Γενοβέφα, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόεδρος της ένωσης συλλόγων γονέων μαθητών Δ.Φαιστού και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Ηγουμενίδη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων στο ΕΠΑΛ των Μοιρών έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όταν υπάρχει …«άρωμα εκλογών» πλακώνουν οι …«Μαυρογιαλούροι». Έτσι, σαν άλλος Μαυρογιαλούρος ο βουλευτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ηγουμενίδης, βγήκε προεκλογικά παγανιά για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και επαίρεται για την επανίδρυση της ειδικότητας του Τεχνικού των Ηλεκτρολόγων στο ΕΠΑΛ των Μοιρών. Είναι τουλάχιστον βάναυσα προσβλητική απέναντι στους γονείς των μαθητών και στους μαθητές στο ΕΠΑΛ Μοιρών η συμπεριφορά του.

Επιχαίρει ο βουλευτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάνει πως ξεχνά ότι οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Μοιρών αναγκάστηκαν να αλλάξουν ειδικότητα και να χάσουν μια χρονιά.

Κάνει πως ξεχνά ότι για μια ολόκληρη χρονιά η κυβέρνησή του με κυνισμό, έστελνε τελεσίγραφα στους μαθητές και στους γονείς, που αγωνίζονταν και διεκδικούσαν, ότι η ειδικότητα «Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» δε θα συσταθεί από το υπουργείο. Κάνει πως ξεχνά ότι για μια ολόκληρη χρονιά η κυβέρνησή του με ωμότητα πρότεινε ως λύση στους μαθητές να διανύουν πάνω από 100 χιλιόμετρα καθημερινά προκειμένου να φοιτήσουν σε ΕΠΑΛ με την ειδικότητα αυτή, το οποίο βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Για μια ολόκληρη χρονιά η κυβέρνηση του -στη λογική των προαποφασισμένων μέτρων και των περικοπών, της περιστολής των δαπανών που αφορούν στην Παιδεία στην κατεύθυνση υλοποίησης των στόχων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ – επέμενε να μην εγκρίνει τη συγκεκριμένη ειδικότητα για τους μαθητές που την επέλεξαν, αν και υπήρχε ικανός αριθμός μαθητών για να λειτουργήσει και επιπλέον υφίσταται στο ΕΠΑΛ Μοιρών η απαραίτητη εργαστηριακή υποδομή.

Για ακόμη μια χρονιά έλειπε περίπου το μισό και πλέον εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΠΑΛ Μοιρών.

Κάνει πως ξεχνά ο βουλευτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον «προοδευτικό» νόμο της κυβέρνησής του, η οποία επάξια πήρε τη σκυτάλη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), νόμος σύμφωνα με τον οποίο το υπουργείο με το προκαταβολικό κλείσιμο τμημάτων που δεν λειτούργησαν την περυσινή χρονιά, με το ηλεκτρονικό κλείδωμα των τμημάτων οδηγεί τους μαθητές των ΕΠΑΛ, που πετιούνται έξω από το αντικείμενο φοίτησης που επιθυμούν, σε αδιέξοδο.

Αυτό το έργο που «ανέβασε»  ο κ. Ηγουμενίδης με την απαραίτητη ΣΥΡΙΖΑική κομπορρημοσύνη, θεωρώντας ότι ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου, έχει σενάριο την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και διαγκωνίζονται να την εφαρμόσουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Καμία χάρη δεν μας κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας καημός δεν την έπιασε ξαφνικά λίγους μήνες πριν τις εκλογές για το ΕΠΑΛ των Μοιρών.

Οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι νέοι, οι λαϊκές οικογένειες έχουν την εμπειρία και τον τρόπο να απορρίψουν και να «μαυρίσουν» τους νυν και τους εκκολαπτόμενους “σωτήρες”. Ξέρουν ποιοι είναι δίπλα τους στον αγώνα τους για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών τους, συνολικά για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Να κάνουν τη διάφορα ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Κρήτης με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Μανώλη Συντυχάκη και  στον Δ.Φαιστού με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Ζαχαριουδάκη. Να δώσουν δύναμη στον αγώνα για τα δικαιώματά τους και τις ανάγκες τους.»