Νότια Κρήτη

Δυο επιχειρήσεις από τη Μεσαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δυο επιχειρήσεις από τη Μεσαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πέντε επιχειρήσεις συμμετέχει στη ΔΕΘ το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

A-
A+
10/09/2019 | 12:49

Με πέντε επιχειρήσεις – μέλη του συμμετέχει φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Επιμελητήριο Ηρακλείου, δηλώντας την παρουσία του με δικό του περίπτερο στο κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός των Βαλκανίων.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε προ μηνών το Επιμελητήριο Ηρακλείου και δήλωσαν εγκαίρως συμμετοχή:

  1. ΖΑΡΟΣ  AE –  ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ NEΡΑ ΖΑΡΟΣ
  2. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΙΝΩΙΚΗ ΓΗ – ΠΟΣΙΜΗ ALOEVERA
  3. ΗELLASFONNETWORKSSA – ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
  4. Α & Γ ΝΙΚΗΤΑΚΗΣ ΟΕ  – VAFIS –  ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  5. ΤΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ   – ΚΡΑΣΙ

Μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Α΄  Αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Φραγκάκη και στελέχη του φορέα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της 84Ης ΔΕΘ και είχαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και αντιπροσωπίες άλλων Επιμελητηρίων, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν τρόποι αναβάθμισης του ρόλου των Επιμελητηρίων, ώστε ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Κατά την καθιερωμένη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εγκρίθηκε η πρόταση για ίδρυση Τμήματος Πρωτογενούς Τομέαστα Επιμελητήρια της χώρας την τρέχουσα περίοδο, για την οποία καθοριστική ήταν η παρέμβαση του κ. Φραγκάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις στήριξης των αγροτών που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με την ίδρυση των Δικτύων Ελαιόλαδου, Οίνου και Τυριού, της Σχολής Εκπαίδευσης Αγροτών (ΚΕΚΑΓΕΠ) και του Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων.

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενθαρρύνει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων-μελών του και η ΔΕΘ παραμένει ένας θεσμός με επιχειρηματικές ευκαιρίες για μικρές και μεγάλες εταιρείες. Παράλληλα, στηρίζει στην πράξη τον πρωτογενή τομέα, με δράσεις που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές και η ενσωμάτωσή του στα Επιμελητήρια της χώρας θα  δώσει νέες προοπτικές ανάπτυξης σε όλους τους τομείς» ανέφερε ο κ. Φραγκάκης καλώντας επιχειρηματίες και αγρότες του Ηρακλείου να συμμετέχουν στις δράσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

H 84ηΔΕΘ συγκεντρώνει και φέτος πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε παράλληλες εκδηλώσεις σχετικά με την τεχνολογία και τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα και τηδιατροφή-γαστρονομία, αλλά και σε συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και δράσεις πολιτισμού. Σημειώνεται ότι η τιμώμενη χώρα της έκθεσης είναι φέτος η Ινδία.