Νότια Κρήτη

Εκπαίδευση μελισσοκόμων στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς – Από τις 19  έως τις  21  Ιουνίου

Εκπαίδευση μελισσοκόμων στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς – Από τις 19  έως τις  21  Ιουνίου

Η εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 15 ωρών απευθύνεται σε 30 μελισσοκόμους

A-
A+
18/06/2019 | 12:41

 

Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το 2019, με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας στη χώρα μας, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Μεσαράς στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τρείς θεματικές ενότητες : α) Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης, β) Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του, γ)Τυποποίηση – Εμπορία – Προώθηση – Σήμανση των Μελισσοκομικών προϊόντων.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε 30 μελισσοκόμους, κατόχους  μελισσοκομικού βιβλιαρίου, είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 19 Ιουνίου  ως την Παρασκευή 21  Ιουνίου  (έναρξη 9 το πρωί, λήξη 2 το μεσημέρι), στις εγκαταστάσεις του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Μεσαράς.

Εισηγητής  είναι ο Μελισσοκόμος, πτυχιούχος ΤΕΙ Νίκος  Μπιρλιράκης.

Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας, κατόπιν υποβολής αίτησής τους προς το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Π.Γ.Σ. Μεσαράς και την προσκόμιση θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου ή φωτοαντίγραφο του. Μελισσοκόμοι μη κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, μπορούν να παραστούν στην εκπαίδευση, σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από υποψήφιους  κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 28920-31500 και 28920-31259.