Νότια Κρήτη

Έκπτωτος για ένα μήνα ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης!

Έκπτωτος για ένα μήνα ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης!

Δημιουργούνται νέα δεδομένα και μείζον ηθικό ζήτημα στο Δήμο λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές.

A-
A+
17/04/2019 | 14:09

Γεγονός είναι η είδηση ότι ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης έχει τιμωρηθεί με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με ποινή έκπτωσης του αξιώματος του για ένα μηνά.

Ο νόμος προβλέπει πως καθήκοντα αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού του Δημήτρης Αποστολάκης, ωστόσο ο ίδιος δεν δέχτηκε και έτσι καθήκοντα Δημάρχου αναλαμβάνει από σήμερα ο Στέλιος Μπομποδάκης.

Η υπόθεση αφορά χρηματοδότηση του έργου του υπαίθριου αμφιθέατρου του Ρούβα, από Ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία ωστόσο, όπως έκριναν τα αρμόδια όργανα, “χάθηκαν” καθώς δεν μπόρεσε η δημοτική αρχή να το ολοκληρώσει και έτσι το έργο απεντάχθηκε και επιστράφηκαν πίσω τα χρήματα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ζήτησε από το Δήμαρχο να αιτιολογήσει την καθυστέρηση του έργου κάτι που δεν ήταν άμεσα δυνατό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί αυτόματα η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Δημάρχου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αποφάσισε την έκπτωση του Νίκου Σχοιναράκη από το Δημαρχιακό αξίωμα. Ο Δήμαρχος, όπως είχε δικαίωμα, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την αναστολή της εκτέλεσης απόφασης αυτής. Ωστόσο πριν λίγες ημέρες, το ΣτΕ απέρριψε την αναστολή του με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί άμεσα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ωστόσο εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ, η οποία μπορεί να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Μια απόφαση που δημιουργεί νέα δεδομένα και μείζον ηθικό ζήτημα στο Δήμο Γόρτυνας, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές με τους δημότες να είναι “παγωμένοι” στο άκουσμα της είδησης.