Νότια Κρήτη

Ένα έργο όλο γλύκα! Από τον σεφ Αντώνη Δαριβιανάκη από τους Αγίου Δέκα

Ένα έργο όλο γλύκα! Από τον σεφ Αντώνη Δαριβιανάκη από τους Αγίου Δέκα

Δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την τέχνη του.

A-
A+
22/11/2019 | 10:42

Με δημιουργική φαντασία,  ο μεσαρίτης σεφ Αντώνης Δαριβιανάκης, που κατάγεται από τους Αγίους Δέκα Δήμου Γόρτυνας και ζει στο Ρέθυμνο, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την τέχνη του: Τελευταίο του (ζαχαροπλαστικό) έργο ένα πουλί  καθισμένο πάνω σε ένα ολάνθιστο κλαδί, δημιουργία απόλυτα ρεαλιστική στις λεπτομέρειες της.

Με τη χρήση έντονων χρωμάτων ζαχαροπλαστικής (χρησιμοποιείται “ισομαλτόζη” ένα ειδικό υποκατάστατο της ζάχαρης, όπως εξηγεί ο ίδιος ο δημιουργός), διαφορετικά για το πτηνό, τα κλαδιά και τα άνθη, η όλη σύνθεση που εντυπωσιάζει το βλέμμα (…ανοίγοντας και την όρεξη μας για γλυκό, αφού φυσικά μπορεί να φαγωθεί) θα διεκδικούσε άνετα πρωτιές & βραβεία σε σχετικούς διαγωνισμούς!

Ο Αντώνης είναι μέλος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής- το οποίο είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελείται από διακεκριμένους σεφ που εργάζονται ή έχουν εργαστεί στην Κρήτη, καθώς και από επιχειρήσεις, φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Το Ινστιτούτο έχει ως σκοπό του την έρευνα, καταγραφή, μελέτη, αξιοποίηση της γαστρονομίας, της διατροφής και του πολιτισμού της Κρήτης και την προβολή των προϊόντων που παράγονται σε αυτή σε όλα τα βήματα της παραγωγικής διαδικασίας. Το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχει να κάνει με επιστημονικές έρευνες & με γαστρονομικές δράσεις,  στηρίζοντας  επαγγελματίες και επιχειρήσεις και αναδεικνύοντας την  διατροφή μας  σε όλο τον κόσμο. Με δράσεις και έρευνες πάνω στην διατροφή και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, τα μέλη του «ταξιδεύουν» την Κρήτη από τον Καναδά μέχρι την Ινδία από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία.