Νότια Κρήτη

Ένα γλύκισμα του Αντώνη Δαριβιανάκη …με ρίζες και κλαδιά!

Ένα γλύκισμα του Αντώνη Δαριβιανάκη …με ρίζες και κλαδιά!

Ζαχαρωτό "γλυπτό" μπονσάϊ

A-
A+
20/01/2018 | 18:12

Ένα εντυπωσιακό μπονσάι (δέντρο-μινιατούρα)-γλύκισμα, έργο εξαιρετικής ζαχαροπλαστικής τέχνης, απόλυτα ρεαλιστικό στις λεπτομέρειες του, δημιούργησε ο μεσαρίτης σεφ, με καταγωγή από τους Αγίους Δέκα, Αντώνης Δαριβιανάκης (τις δημιουργίες του οποίου έχουμε παρουσιάσει και στο πρόσφατο παρελθόν στο apopsilive)!

Με τη χρήση έντονων χρωμάτων ζαχαροπλαστικής (χρησιμοποιείται “ισομαλτόζη” ένα ειδικό υποκατάστατο της ζάχαρης, όπως μας εξήγησε ο ίδιος ο δημιουργός), διαφορετικά για τη βάση, τον κορμό και τα κλαδιά, η όλη σύνθεση που εντυπωσιάζει το βλέμμα (…ανοίγοντας και την όρεξη μας για γλυκό, αφού φυσικά μπορεί να φαγωθεί) θα διεκδικούσε άνετα πρωτιές & βραβεία σε σχετικούς διαγωνισμούς!