Νότια Κρήτη

Επαφές και συζητήσεις Μιχαλογιαννάκη με φορείς σε Καλαμάκι, Μάταλα και Καλούς Λιμένες

Επαφές και συζητήσεις Μιχαλογιαννάκη με φορείς σε Καλαμάκι, Μάταλα και Καλούς Λιμένες

A-
A+
10/06/2019 | 13:55

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχελογιαννάκης Γιάννης, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με φορείς από τις περιοχές Καλαμάκι, Μάταλα και Καλούς Λιμένες, κατέθεσαν κείμενο στην Περιφέρεια Κρήτης, ζητώντας παράταση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν του 2019, την επαναχάραξη του αιγιαλού για την οποία έχουν αρχίσει ήδη οι μελέτες και πάγωμα των προστίμων από το υπουργείο οικονομικών μέχρι την επαναχάραξη.

Στη συνέχεια, σε συναντήσεις που πραγματοποίησε στην περιφέρεια, έθεσε επιτακτικά το θέμα της ανάγκης για αποζημίωση των παραγωγών για τις καταστροφές από την Tuta Absoluta στα οπωροκηπευτικά και τον Περονόσπορο στα αμπέλια, τα οποία έχουν πλήξει τον Νομό, και ως αποτέλεσμα έχουν την οικονομική καταστροφή των παραγωγών.

Παράλληλα συζήτησε και το θέμα των πολύ χαμηλών τιμών αγοράς των οπωροκηπευτικών από τους εμπόρους, οι οποίες φτάνουν ακόμα και σε επίπεδο κάτω του κόστους.

Τέλος, συζήτησε το ζήτημα της επέκτασης του ωραρίου των φαρμακείων στις τουριστικές περιοχές, βάσει του νόμου 2224/1994 (Άρθρο 23) που αναφέρει για απόφαση νομάρχη/περιφερειάρχη και του αρμόδιου και συναρμοδίων υπουργών.