Νότια Κρήτη

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» έφερε πλημμύρες & καταστροφές στη Μεσαρά (φωτορεπορτάζ)

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» έφερε πλημμύρες & καταστροφές στη Μεσαρά (φωτορεπορτάζ)

Δρόμοι έγιναν «λίμνες» και η δύναμη του νερού γκρέμισε τοιχία, ενώ υπήρξε εισροή υδάτων σε σπίτια,

A-
A+
13/11/2019 | 12:15

Η πορεία της κακοκαιρίας -που οι μετεωρολόγοι βάφτισαν «Βικτώρια»-  η οποία έπληξε από το βράδυ της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, τη Δυτική Κρήτη, έφτασε από το πρωί της Τετάρτης στον κρητικό νότο και στην περιοχή της Μεσαράς, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και χαλαζόπτωση, πλημμυρίζοντας δρόμους και προκαλώντας ζημιές.

Η «Τετάρτη και 13» Νοεμβρίου, δεν ξεκίνησε καλά για τα μέρη μας στο νότο καθώς  από Μοίρες, Τυμπάκι έως Αγία Γαλήνη η έντονη πρωινή βροχόπτωση, συνοδευόμενη σε κάποιες περιοχές και από χαλάζι, πλημμύρισε δρόμους, μετατρέποντας τους σε «λίμνες» και «χειμάρρους», με τη δύναμη του νερού να γκρεμίζει τοιχία, ενώ δεν έλλειψε και η εισροή υδάτων σε κάποια σπίτια και καταστήματα, ενώ οι διακοπές ρεύματος είναι συνεχείς από το πρωί σε όλη τη Μεσαρά.

Ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες και θερμοκήπια από την καταστροφική επέλαση της χαλαζόπτωσης στην περιοχή του Τυμπακίου, όπου χρειάστηκε η επιστράτευση αγροτικών οχημάτων για να απομακρυνθούν οι μαθητές από τα σχολεία τους, λόγω πλημμυρισμένων δρόμων. Σημειώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, λόγω της έντονης κακοκαιρίας τα σχολεία του Δήμου θα μείνουν κλειστά και οι γονείς ειδοποιήθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Οι φωτογραφίες του aposilive.gr από την περιοχή του Τυμπακίου και των Μοιρών είναι χαρακτηριστικές από τις συνέπειες που είχε το πέρασμα της «Βικτώριας» από τα μέρη μας…