Νότια Κρήτη

«Καμία πρόταση για την Δημοτική ενότητα Μοιρών στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER Ηρακλείου»

«Καμία πρόταση για την Δημοτική ενότητα Μοιρών στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER Ηρακλείου»

A-
A+
03/06/2020 | 18:13

Με παρέμβαση του ο πρώην Κοινοτάρχης Πηγαϊδακίων Δήμου Φαιστού Μανόλης Ι. Κουτσάκης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος που ο Εκλογικός Νόμος τον έκανε Α΄ Αναπληρωματικό Σύμβουλο στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, με την παράταξη «Ο Τόπος Μας Μπροστά» του Γιάννη Μαθιουδάκη, επισημαίνει τα εξής:

 «Καμία πρόταση δεν υποβλήθηκε για την Δημοτική ενότητα Μοιρών στο  πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER Ν. Ηρακλείου με ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων: 16/12/2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:00. Ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων: 29/05/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00. Είχαν την δυνατότητα να υποβληθούν προτάσεις/δράσεις οι οποίες συμβάλλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης των περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός πρόσκλησης: 610.153 €.στο πλαίσιο της Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.    

Οι Καλοί Λιμένες με το Αλιευτικό Καταφύγιο, το Σπήλαιο του Αποστόλου Παύλου, το Αγιοφάραγγο, ο Ναός Αγίου Αντωνίου στο Αγιοφάραγγο, η Παραλία Αγιοφαράγγου, ο Γουμενόσπηλιος, το Λιμνοβάραθρο στον Βουρβουλίτη, το Τραχύλι, το ακρωτήριο Λίθινον, το Βαθύ, ο Ναός της Αγίας Κυριακής, η παραλία Μαρτσάλου, η Παναγία Μαρτσαλιανή, η Μονή Παναγίας Οδηγήτριας, το Λαογραφικό Μουσείο Μονής Οδηγήτριας, ο Πύργος του Ξωπατέρα, ο Ναός Παναγίας Γοργοεπήκοου, η Αρχαία Λασαία που άκμασε στα ρωμαϊκά χρόνια και ήταν λιμένας της Γόρτυνας, αναφέρεται δε στο ρωμαϊκό νόμισμα ως Θάλασσα και αλλού με τα ονόματα Άλασα και Λασός, η Καραβόβρυση, ο Τράφος. Τα παραπάνω, δηλαδή τα βήματα του Αποστόλου Παύλου, τα αρχαία λιμάνια που τα χρησιμοποιούσαν οι ψαράδες, οι Καλοί Λιμένες με το αλιευτικό τους καταφύγιο, τα ανεπανάληπτα τοπία φυσικού κάλλους, οι αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας, της αλιείας, του φυσιολατρικού Τουρισμού των Θρησκευτικών και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.
Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με την Κοινότητα έπρεπε να είχε υποβάλει προτάσεις και για την περιοχή μας, που και Αλιευτική περιοχή είναι και ανάπτυξη χρειάζεται».