Νότια Κρήτη

Κρήτη: Άνοιξαν οι ουρανοί, τα ξημερώματα!

Κρήτη: Άνοιξαν οι ουρανοί, τα ξημερώματα!

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους, λόγω της ολισθηρότητας.

A-
A+
17/07/2019 | 9:05

Αστραπές, βροντές και δυνατή βροχή έπεσε τα ξημερώματα στην Κρήτη, αναλυτικότερα στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και στο Μακρύ Γιαλό έντονη βροχόπτωση, χαλάζι έπεσε στο Πανόραμα του δήμου Μινώα, βροχή και βροντές στη Σητεία. Στη Μεσαρά η βροχή ξεκίνησε περίπου στις 6 το πρωί ενώ δεν κράτησε για πολύ ώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, οι βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες βόρειες και κεντρικές περιοχές του νησιού, ενώ πιο τοπικά και περιορισμένα θα είναι τα φαινόμενα στα νότια τμήματα.
Κατά τόπους θα είναι πιο έντονες, ενώ δεν αποκλείεται, πάντα σε τοπικό επίπεδο, να εμφανισθεί πρόσκαιρα και καταιγίδα με σύντομη ένταση της βροχόπτωσης.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης με εξαίρεση περιοχές της Ανατολικής Κρήτης όπου εκεί φαίνεται να εξασθενούν σταδιακά από το πρωί της Πέμπτης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού και στους τέσσερις νομούς του νησιού:

Χανιά

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 2 έως 3 μποφόρ απο ΔΝΔ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ηράκλειο

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΔΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Λασίθι

Από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ προβλέπεται καλός καιρός, Άνεμος μεταβλητός 0 έως 3 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.